Inspiratie en hoop voor een duurzame toekomst

Inspiratie en hoop voor een duurzame toekomst

Kerstkaart 2022.png

Wat motiveert jou om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld? Wat inspireert jou en brengt hoop in deze kersttijd? Voor Oikocredit zijn dat de verhalen van de mensen en gemeenschappen die onze partners van dienst zijn. Lees hier meer over onze passie en maak kennis met enkele eindklanten in het zuiden.

Kerstkaart voorkant zonder foto's

Concepcion in Bolivië

CRE-BO-35

Concepcion is eigenaar van een winkeltje en een restaurant in een kleine Boliviaanse stad. Zij begon haar ondernemerstraject met de verkoop op straat. Via een lening van de microfinancieringsinstelling Crecer IFD kon Concepcion haar bedrijf laten groeien.
Het verhaal van Concepcion >

Ngoran in Ivoorkust

ECOO-CI-106 - kopie

Ngoran is sinds 2018 lid van de Coopérative Agricole Unité de Divo (CAUD), onderdeel van Ecookim. Zo ontdekte hij de impact van Fairtrade. Als lid van de coöperatie krijgt hij training in goede landbouwpraktijken en een betere prijs voor zijn cacao.
Het verhaal van Ngoran >

Ashish in Indië

ECO-IN-049 kopie

Ashish is groenteboer en gebruikt zonne-energie om water op te pompen om de akkers te irrigeren. Daardoor is zijn productie - en dus ook de inkomsten - met 40% gestegen. Dankzij de zonnepomp van Ecozen is hij minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.
Het verhaal van Ashish >

Met Oikocredit investeren in mensen? Dat kan hier! >

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari