Heropbouw en herstel van het evenwicht: Oikocredit publiceert Impact Report 2022.

Heropbouw en herstel van het evenwicht: Oikocredit publiceert Impact Report 2022.

IR2022 ENG cover.jpg

Door wereldwijde economische uitdagingen, een ecologische crisis en een ongelijke aanpak van de Covid-19 pandemie is het een uitdagend jaar geweest voor veel van onze partners en de gemeenschappen die ze ondersteunen.

Dit wordt weerspiegeld in het thema van ons Impact Report 2022: Rebuilding and Rebalancing (heropbouw en herstel van het evenwicht).

Het Impact Report 2022 schetst hoe Oikocredit zich met haar activiteiten in de sectoren financiële inclusie, landbouw en duurzame energie richt op sociale impact en duurzame ontwikkeling.

Impact Report 2022_Launch news item screenshot

Je leest in het rapport hoe we als investeerder in sociale impact onze activiteiten selecteren, monitoren en rapporteren. Je komt ook meer te weten over de projecten die Oikocredit en haar partners hebben uitgevoerd om kansarme gemeenschappen toegang te geven tot financiële en niet-financiële steun.

Het verslag beschrijft de verhalen van vijf partners die eindklanten hebben geholpen om hun bedrijf uit te breiden en positieve sociale veranderingen teweeg te brengen in hun gemeenschappen.
Ons Impact Report 2022 gaat ook in op Oikocredits voortdurende bijdrage aan de SDG’s, de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Mirjam 't LamMirjam 't Lam, algemeen directeur van Oikocredit Internationaal licht toe: "We zijn verheugd met de publicatie van ons Impact Report 2022. Het legt uit hoe we de impact van onze activiteiten op een zinvolle manier meten en toont impact in actie via de gegevens en inzichten die we delen.
Ik hoop dat je met plezier de impactverhalen leest van enkele van de meer dan 500 partners die we financieren. We zijn trots op de inspanningen van onze wereldwijde coöperatie om lokale gemeenschappen te ondersteunen bij de wederopbouw en het herstellen van het evenwicht."

Dit alles en nog veel meer lees je in ons Impact Report 2022!

Klik hier voor het volledige rapport (download) >

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 20227,1 MBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari