Oikocredit investeert 1,5 miljoen dollar in Farmerline Group

Oikocredit investeert 1,5 miljoen dollar in Farmerline Group

farmerline-pic.PNG

Het in Ghana gevestigde bedrijf Farmerline is van plan om haar aanbod aan kleine boeren in Ivoorkust uit te breiden naarmate de kunstmestcrisis in West-Afrika verergert.

Farmerline is een organisatie die samenwerkt met landbouwbedrijven en -verenigingen om Afrikaanse boeren te ondersteunen door toegang te bieden tot hoogwaardige kunstmest en zaden, gratis onderwijs over landbouwpraktijken die beter zijn voor het klimaat en verbinding met de internationale markten. Dankzij Oikocredits investering kan Farmerline meer boeren sneller en beter bereiken.

Het bedrijf, ook wel de ‘Amazone voor Afrikaans boeren’ genoemd, is van plan om haar aanwezigheid in Ivoorkust uit te breiden. Deze uitbreiding komt op een cruciaal moment, nu de kunstmestprijzen zijn verviervoudigd en het conflict in Oekraïne de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid vergroot.

Mila Georgieve, Equity Officer bij Oikocredit, vertelt: “De torenhoge kunstmestkosten hebben een schadelijke impact op de kleine boeren in Afrika. Met onze investering kan Farmerline de boeren ondersteunen die het meest worden getroffen. Onze investeringen in de landbouwsector vormen de kern van Oikocredits werk als investeerder in sociale impact. We zijn er trots op dat we Farmerline en gemeenschappen van kleine boeren in Ghana en Ivoorkust kunnen ondersteunen.”

Lees hier het volledige persbericht (in het Engels) >

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari