De aanpak van Oikocredit

Leningen en investeringen

Via de tussenschakel van lokale microfinancieringsinstellingen verleent onze internationale coöperatie kredieten aan kleine zelfstandige ondernemers in ontwikkelingslanden. Oikocredit verleent ook rechtstreeks leningen aan commerciële coöperaties, met name in de landbouw- en fairtrade-sector. Daarnaast participeert Oikocredit in het kapitaal van KMO’s.

Lees hier enkele verhalen over onze aanpak

Sociale benadering van partners

Waar mogelijk worden leningen verleend in lokale munt. Belangrijk daarbij is dat Oikocredit alle risico op wisselkoersverlies voor haar eigen rekening neemt.

Sociale performantie

Het beheer van sociale performantie is een absolute prioriteit voor Oikocredit. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze steun daadwerkelijk de levensomstandigheden verbetert van kansarmen in ontwikkelingslanden.

Werken in partnerschap

Alles wat we ondernemen, doen we in een gelijkwaardige relatie met onze partners. Daarbij baseren we ons op een diepgaande marktkennis via het netwerk van onze lokale medewerkers.

logo NL 45 jaar goud.png

.
45 jaar ervaring en evenveel jaren positieve ervaringen leren ons dat het financieren van ontwikkeling daadwerkelijk vruchten afwerpt.

Onze impact