Oikocredit en Fair Trade

Oikocredit en Fair Trade

Oikocredit en Fairtrade.jpg

Welke positieve impact heeft eerlijke handel op de kleine boeren in het Zuiden? En hoe verhoudt zich dit tot het werk van Oikocredit?

Waarom is Fair trade (eerlijke handel) zo belangrijk?
Hieronder lees je enkele argumenten die je moeten overtuigen! Oikocredit ondersteunt eerlijke handel en kleine boeren die ervan afhankelijk zijn!
Fair Trade levensomstandigheden   Fair Trade duurzaam
Fair Trade waardeketens
  

Oikocredit en fair trade - wat heeft dat met elkaar te maken?

Onze coöperatie werkt samen met 131 partnerorganisaties in de landbouwsector en is een van de grootste particuliere financiers van eerlijke handel.

  • 52 van deze partnerorganisaties zijn Fairtrade gecertificeerd
  • 48 zijn biologisch gecertificeerd
  • 38 partners hebben een Rainforest Alliance- of UTZ-certificaat.
  • Oikocredit financiert ook partnerorganisaties die geen certificeringen hebben - onze coöperatie heeft immers haar eigen selectiecriteria voor potentiële partnerorganisaties, die we gebruiken om te garanderen dat partners volgens de Fairtrade-richtlijnen werken.
  • Daarnaast zetten we ons in om mensen bewust te maken van het belang van eerlijke handel.

Fair Trade aantal partners Fair Trade cijfers

 

Maak kennis met enkele van onze partners, zodat je kan zien hoe jouw investering Fair Trade steunt of zou kunnen steunen:

Fair Trade Chajul

De coöperatie Chajul in Guatemala is een van de oudste partnerorganisaties van Oikocredit. De meer dan 1500 leden produceren voornamelijk koffie, maar ook honing en ambachtelijk handwerk. De coöperatie is biologisch en Fairtrade gecertificeerd; van productie tot export zorgt Chajul ervoor dat alle activiteiten milieuvriendelijk, economisch rendabel, sociaal rechtvaardig en cultureel passend zijn.
.
.
Fair Trade Ecookim

Op de foto zie je Yao Kouakou. Hij is lid van de Ivoriaanse cacaocoöperatie Ecookim.

De coöperatie heeft meer dan 12.000 leden en voorziet cacaoboeren van duurzame meststoffen, toont hen de juiste teeltmethoden en helpt hen hun productie te certificeren om premies te ontvangen. Hierdoor kon Yao Kouakou zijn teelt verbeteren, zijn areaal uitbreiden en meer inkomsten genereren.

 
Labels
OC België Onze aanpak

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari