Samenwerking tussen Aqua for All en Oikocredit om te investeren in water en sanitaire voorzieningen

Samenwerking tussen Aqua for All en Oikocredit om te investeren in water en sanitaire voorzieningen

Aqua for All logo PNG.png

Deze samenwerking zal leiden tot de ontwikkeling van innovatieve en betaalbare financieringsoplossingen voor water, sanitaire voorzieningen en hygiëne in Afrika en Azië.

Aqua for All, een non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in innovatieve financiering voor water en sanitaire voorzieningen, en Oikocredit gaan een partnerschap aan ter ondersteuning van de financiering en levering van water en sanitaire voorzieningen door partnerorganisaties in Afrika en Azië.

In het kader van de tweejarige overeenkomst zullen Aqua for All en Oikocredit hun marktexpertise, kennis en netwerkondersteuning bundelen om de water-, sanitatie- en hygiëneportefeuilles ("WASH") van financiële inclusiepartners in Oost- en West-Afrikaanse landen en Cambodja te ontwikkelen. Aqua for All zal tot 1 500 000 euro ter beschikking stellen voor technische bijstand, risicobeperking en/of prestatiegerichte stimulansen. Oikocredit zal tot €15.000.000 investeren in portfoliofinanciering voor bestaande en nieuwe partnerorganisaties.

Mirjam ‘t Lam and Josien Sluijs Aqua for All

De gemeenschap van impact investing erkent steeds meer het belang van de WASH-sector voor het menselijk welzijn, vooral in de nasleep van de Covid-19-pandemie. Miljarden mensen in lage-inkomenslanden hebben nog steeds onvoldoende toegang tot veilig beheerd water en/of sanitaire voorzieningen. Er zijn dringend massale particuliere investeringen nodig om de leemten in de financiering en de dienstverlening aan te vullen om tegen 2030 duurzame ontwikkelingsdoelstelling 6, universele toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen, te bereiken.

Josien Sluijs, algemeen directeur van Aqua for All: "Het versnellen van duurzame toegang tot veilig water en adequate sanitaire voorzieningen vereist nauwe samenwerking tussen de WASH-sector en de sector voor impact investing. In Oikocredit hebben we een toegewijde partner gevonden om de transformatie van de sector te stimuleren en het leven van mensen in gemeenschappen met lage inkomens te verbeteren. Ik hoop dat dit partnerschap anderen zal inspireren om hun middelen en deskundigheid te bundelen om een duurzame en inclusieve water- en sanitaire economie tot stand te brengen".

Mirjam 't Lam, Managing Director van Oikocredit, voegde hieraan toe: "Oikocredit is verheugd om een nieuwe samenwerking met Aqua for All aan te gaan. De benaderingen van onze twee organisaties zijn echt complementair. Wij kijken ernaar uit om samen en met lokale partners initiatieven te ontwikkelen die de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen verbeteren voor mensen met een laag inkomen en hun gemeenschappen.

Over Aqua for All

Aqua for All is een non-profitorganisatie. Al meer dan twee decennia werkt het aan het katalyseren van een innovatieve, duurzame en inclusieve water- en sanitatie-economie wereldwijd. Aqua for All is actief in Afrika en Azië door innovaties te ondersteunen en bedrijven te ontwikkelen tot ze klaar zijn om te investeren zonder de markt te verstoren. Bovendien gebruikt het zijn middelen als hefboom om particulier en openbaar kapitaal aan te trekken om de investeringen in water en sanitaire voorzieningen te verhogen.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari