Oikocredit investeert 2,7 miljoen euro in Africa Negoce Industries, ter ondersteuning van de productieketen van cashew in Benin

Oikocredit investeert 2,7 miljoen euro in Africa Negoce Industries, ter ondersteuning van de productieketen van cashew in Benin

Logo ANI.jpg

Deze overeenkomst volgt op een lening van 2 miljoen euro die Oikocredit in 2021 aan ANI heeft verstrekt. De nieuwe lening aan het cashewverwerkingsbedrijf zal tot 500 jobs veilig stellen en het werk van 2.500 cashewproducenten in Benin ondersteunen.

Africa Negoce Industries (ANI) is al meer dan 10 jaar actief in de cashewhandel en de afgelopen 5 jaar in de verwerking van cashewnoten, waarbij het ruwe en verwerkte cashewnoten exporteert naar belangrijke spelers op de internationale voedingsmarkt. Ondanks een aantal uitdagingen, zoals de Covid-19 pandemie, heeft ANI zijn positie als een van de belangrijkste handelaars en verwerkers van cashew in Benin weten te handhaven.

ANI zal de nieuwe kredietlijn van Oikocredit gebruiken voor de aankoop en opslag van ruwe cashewnoten en voor de verwerking van de noten tot witte cashews voor de export. De lening zal ANI ook in staat stellen zijn leveringsnetwerk aan kleine boeren uit te breiden en zijn relaties met internationale kopers te versterken. 

ANI werkt met meer dan 2500 boeren die georganiseerd zijn in federaties van coöperaties en draagt actief bij aan een beter levensonderhoud voor deze boeren en hun gezinnen. ANI heeft boeren en hun gemeenschappen voorzien van landbouwgereedschap, uitrusting voor de bescherming tegen pesticiden, schoolkits en de inschrijving van boeren in het UTZ-certificeringsprogramma.

Team of Africa Negoce Industries in front of their office in Benin

Het ondersteunt ook de plaatselijke werkgelegenheid door 50 vaste arbeidsplaatsen en 460 jobs voor seizoensarbeiders aan te bieden. Het merendeel van de werknemers zijn vrouwen.

Yves Komaclo, investeringsmanager van Oikocredit voor West-Afrika: "We zijn blij dat we Africa Negoce kunnen blijven steunen voor het cashewseizoen van 2022. Onze samenwerking draagt bij aan de ondersteuning van een groeiende afzetmarkt voor boeren in de achtergestelde gemeenschappen in Centraal- en Noord-Benin. Deze nieuwe kredietlijn zal het weerstandsvermogen en de exportcapaciteit van Africa Negoce verder versterken. We zijn verheugd dat we kunnen werken aan de verbetering van onze sociale impact onder de cashew-producerende gemeenschappen in Benin."

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari