Nieuw directieteam Oikocredit Internationaal

Nieuw directieteam Oikocredit Internationaal

Executive Team gallery

Vanaf 1 juli 2022 vervangt een nieuw directieteam, het Executive Committee, bestaande uit vier statutaire en vijf niet-statutaire leden, de Raad van Bestuur van Oikocredit Internationaal. Het Executive Committee bestaat uit leden van het huidige bestuur en nieuw benoemde directieleden van Oikocredit Internationaal.

Executive Team gallery

De vier statutaire leden van het Executive Team zijn: Algemeen Directeur Mirjam 't Lam; Directeur Finance & Risk Gwen van Berne; Directeur Inflow & Business Enablers Patrick Stutvoet; en de Directeur Impact Investments (nog te benoemen).

Niet-statutaire leden van het Executive Team zijn: Directeur Accounting & Control Beja Morren; Directeur Investor Relations Lydia Tomitova; Directeur Specialised Finance & Community Building Hans Perk; Directeur Strategie & Sustainable Impact Ging Ledesma; en Directeur People & Development Wilma Straatman.

Doelstellingen voor de nieuwe directieteam zijn onder andere het verbeteren van de besluitvormingsprocessen van de organisatie, het implementeren van het strategisch plan 2022-2026 en het waarborgen van de continuïteit van de coöperatie en haar focus op duurzame sociale impact ter ondersteuning van haar missie.

Om haar sociale impact verder te vergroten, richt Oikocredits strategie voor 2022-2026 zich op het versterken en verbinden van gemeenschappen in onze partnerlanden door middel van gemeenschapsgerichte projecten, in aanvulling op de huidige focussectoren financiële inclusie, landbouw en duurzame energie.
De strategie focust daarnaast ook op het samenbrengen van onze beleggers in een beweging die impact creëert, en op het verbinden van onze uitstroom- en instroomgemeenschappen door een directere verbinding tussen beide gemeenschappen mogelijk te maken.

Mirjam 't Lam, Algemeen Directeur van Oikocredit International: "De balans van vaardigheden en aandachtsgebieden in het Executive Committee is zorgvuldig geselecteerd om onze coöperatie en onze missie te dienen, om onze nieuwe strategie te realiseren en een nieuw model voor het aantrekken van kapitaal te implementeren. Namens het Executive Committee kijken we uit naar een nauwe samenwerking met onze medewerkers, partners, leden en alle andere belanghebbenden, ter ondersteuning van de voortdurende focus van onze coöperatie op het verbeteren van het leven van mensen met een laag inkomen."

Cheryl Jackson, voorzitter van de Raad van Commissarissen Oikocredit International: "De nieuwe managementstructuur zal Oikocredit in staat stellen om haar sociale impact over de hele wereld te blijven vergroten. De Raad van Commissarissen verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe leden van het directieteam en op de samenwerking bij de uitvoering van onze purpose-driven strategie."

Lees meer over de leden van het directieteam, op de website van Oikocredit International.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari