Oikocredit en ElectriFI steunen met Solar Panda off-grid energie voor Keniaanse gemeenschappen met een laag inkomen

Oikocredit en ElectriFI steunen met Solar Panda off-grid energie voor Keniaanse gemeenschappen met een laag inkomen

Logo SP.jpg

Oikocredit en het door de EU gefinancierde Electrification Financing Initiative (ElectriFI) zijn overeengekomen elk 4 miljoen dollar te investeren in Solar Panda's zonnesystemen voor woningen in gemeenschappen met lage inkomens in Kenia.

Dit nieuwe partnerschap zal de groei van hernieuwbare, veilige en betaalbare huishoudelijke elektriciteit in Kenia helpen ondersteunen.

Met de financiering van Oikocredit en EDFI ElectriFI zal Solar Panda zijn productaanbod uitbreiden, zijn activiteiten in Kenia uitbreiden (ook in traditioneel kansarme gebieden) en de weg effenen voor verdere ontwikkeling in Sub-Sahara Afrika.

SolarPanda-LIVRAISON

Sinds 2018 heeft Solar Panda vanuit zijn 37 distributiefilialen in heel Kenia meer dan 200.000 zonnesystemen voor woningen geleverd, waarmee het een van de snelst groeiende bedrijven in de sector is. De onderneming heeft meer dan 300 mensen in dienst in Kenia en beschikt over een netwerk van meer dan 1000 onafhankelijke verkooppunten.

De uitbreidbare kits van Solar Panda zijn uitgerust met lampen, een mobiele oplader, een radio, een lantaarn, een zaklamp en andere opties. Zodra klanten de initiële lening hebben terugbetaald, zijn zij eigenaar van de apparatuur en hoeven zij nooit meer iets af te betalen.

ElectriFI is een impact investeerder die de toegang tot betrouwbare, betaalbare en duurzame elektriciteit en energiediensten ondersteunt in moeilijke markten, voornamelijk in Sub-Sahara Afrika. Het wordt gefinancierd door de Europese Unie, het programma Power Africa van USAID, de Zweedse regering en de Italiaanse regering.

SOLAR PANDA ETUDIER

Over Solar Panda:

Solar Panda, dat zijn hoofdkantoor in Canada en Nairobi heeft, wil elk huishouden toegang geven tot zonne-energie om hun huizen te verlichten, hun gezondheid te verbeteren, hun mobiele telefoons op te laden en een venster op de wereld te bieden via radio en televisie. Sinds de oprichting in 2017 is Solar Panda snel gegroeid dankzij de producten van hoge kwaliteit, betaalbare prijzen, uitstekende klantenservice en directe verkoopstrategie. Solar Panda is door het tijdschrift Report on Business, een uitgave van Canada's belangrijkste Canadese krant, de Globe and Mail, uitgeroepen tot het op twee na snelst groeiende bedrijf in Canada in 2021. Solar Panda (www.solarpanda.com) is nu in meer dan 200.000 huizen aanwezig en brengt hernieuwbare, betaalbare elektriciteit naar meer dan een miljoen Kenianen.

Over ElectriFI en EDFI:

Het Electrification Financing Initiative (ElectriFI) is een impactinvesteringsfaciliteit die de toegang tot betrouwbare, betaalbare en duurzame elektriciteit en energiediensten in moeilijke markten ondersteunt, voornamelijk in Sub-Sahara Afrika. Het wordt gefinancierd door de Europese Unie, het programma Power Africa van USAID, de Zweedse regering en de Italiaanse regering. EDFI Management Company, gevestigd in Brussel, beheert ElectriFI naast andere initiatieven voor ontwikkelingsfinanciering. Voor meer informatie: www.electrifi.eu.

Labels
OC België RE Stories
OC België Stories

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari