Een interview van Aqua for All over de nieuwe samenwerking met Oikocredit

Een interview van Aqua for All over de nieuwe samenwerking met Oikocredit

aqua for all web asset.png

In juni 2022 lanceerden Oikocredit en Aqua for All een tweejarig partnerschap om de toegang tot water en sanitaire voorzieningen voor gemeenschappen met lage inkomens in Azië en Afrika te verbeteren. In dit interview bespreekt Aqua for All met Mirjam 't Lam, algemeen directeur van Oikocredit Internationaal, het nieuwe partnerschap en hoe dit kan helpen om gemeenschappen met lage inkomens te beïnvloeden.

Mirjam vertelt over de nieuwe gemeenschapsgerichte aanpak die Oikocredit hanteert als onderdeel van de nieuwe strategie en hoe investeren in water en sanitaire voorzieningen daaraan bijdraagt.

"Water is cruciaal voor het leven en iedereen heeft recht op toegang tot schoon water. Helaas is dit recht niet universeel. Met 2 miljard mensen zonder toegang tot schoon water en meer dan 3 miljard zonder degelijke toiletten is er zoveel te doen voor WASH (water, sanitair en hygiëne) in lage-inkomenslanden. Wij geloven dat het opbouwen van een netwerk van lokale overheden, microfinancieringsinstellingen, ondernemingen en andere belanghebbenden een goed functionerende aanpak is om de toegang tot schoon water te verbeteren. Vanuit deze cruciale sector kunnen we dan verder bouwen naar andere impactvolle gebieden, zoals sanitaire voorzieningen, waterrecycling en waterbehoud", aldus Mirjam.

Lees hier het interview op de website van Aqua for All (in het Engels) >

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari