Oikocredit investeert in de Ivoriaanse fintech Djamo

Oikocredit investeert in de Ivoriaanse fintech Djamo

Djamologo.jpg

Oikocredit en andere investeerders zullen de snelgroeiende fintech helpen bij het aanbieden van betaalbare financiële diensten aan veel meer financieel uitgesloten mensen.

Oikocredit heeft deelgenomen aan een investeringsronde van Djamo, een fintech in Ivoorkust. De betaalbare financiële diensten van Djamo op basis van een mobiele app bereiken momenteel meer dan 500.000 klanten, waaronder mensen die voorheen geen toegang hadden tot een bank, microbedrijven en kleine ondernemingen in Franstalig West-Afrika.

De bankkosten zijn hoog in Franstalig West-Afrika, waar minder dan een kwart van de volwassenen een bankrekening heeft. Oikocredit heeft zich aangesloten bij verschillende andere investeerders in aandelenkapitaal om Djamo te helpen eerlijke en verantwoorde financiële diensten aan te bieden aan mensen in de regio.

Djamo, dat in 2020 in Ivoorkust werd gelanceerd en zich richt op jongere bevolkingsgroepen die vertrouwd zijn met digitale diensten en mobiele apps, is van plan zijn pakket financiële diensten verder te ontwikkelen en uit te breiden naar andere Franstalige West-Afrikaanse landen.

"De missie van Djamo om betaalbare financiële diensten aan te bieden aan de niet-bankierde bevolking met behulp van fintech sluit goed aan bij de doelstellingen van Oikocredit om de sociale impact van onze investeringen te maximaliseren", aldus Prevost Kla, verantwoordelijk voor aandelenbeleggingen (Equity Investments) in West-Afrika.

Lees hier het volledige persbericht (in het Engels) >

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari