Lening van 5 miljoen voor zonne-energie voor kmo's in Afrika

Lening van 5 miljoen voor zonne-energie voor kmo's in Afrika

ecoligo Solar System Kenya.jpg

Oikocredit heeft Ecoligo een lening van 5 miljoen euro verstrekt om de toegang tot zonne-energie voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Ghana en Kenia te vergroten.

De lening van 5 miljoen euro stelt de partner van Oikocredit, Ecoligo, in staat zijn activiteiten uit te breiden door kleine en middelgrote ondernemingen en niet-gouvernementele organisaties (ngo's) toegang te geven tot zonne-energie voor hun werkzaamheden. Voor kleine en middelgrote ondernemingen en ngo's in Afrika gaat het er niet alleen om toegang te hebben tot schone energie, maar ook om een betrouwbare bron van elektriciteit te bieden waarmee zij kunnen besparen op de kosten voor het runnen van hun bedrijven en organisaties.

Sinds de oprichting in 2016 is Ecoligo een pionier in de wereldwijde energietransitie en heeft het zonne-energie-installaties aangeboden aan jonge economieën over de hele wereld. Met deze lening van Oikocredit zal Ecoligo zonne-elektriciteit kunnen leveren aan ongeveer 15 kleine en middelgrote ondernemingen en ngo's in Ghana en Kenia.

Dit partnerschap laat zien hoe we meer werkgelegenheid kunnen scheppen in opkomende economieën en tegelijkertijd de koolstofvoetafdruk verkleinen.

Siebren Wilschut, Hoofd Investeringen bij Oikocredit, zei: "We zijn verheugd Ecoligo, een rijzende ster in de commerciële en industriële sector, te kunnen steunen om de toegang tot schone energie te verbeteren. Met de steun van Oikocredit zal Ecoligo blijven groeien en zijn sociale impact vergroten om kmo's en ngo's te ondersteunen. Dankzij aanzienlijke kostenbesparingen kunnen kmo's en ngo's meer jobs creëren in lokale gemeenschappen en tegelijk hun koolstofvoetafdruk verkleinen.

Meer informatie in het persbericht >

Labels
OC België RE Stories
OC België Stories

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari