Oikocredit en I&P investeren in agroverwerker Agroserv in Burkina Faso

Oikocredit en I&P investeren in agroverwerker Agroserv in Burkina Faso

Logo Agroserv.jpg

De onderneming met sociale impact zal een nieuwe verwerkingsfabriek ontwikkelen, de producten diversifiëren en meer kleine boeren en huishoudens bedienen.

Ontwikkelingsfinancieringscoöperatie Oikocredit en impact investing groep Investisseurs & Partenaires (I&P), met steun van kredietverstrekkers BIO en EDFI AgriFI, investeren € 12,2 miljoen in Agroserv om de verdere ontwikkeling van het agroverwerkende bedrijf in Burkina Faso te ondersteunen.

Oikocredit en I&P zijn overeengekomen om gezamenlijk tot 6,2 miljoen euro te investeren in het eigen vermogen van Agroserv, terwijl financieringspartners BIO en EDFI AgriFi nog eens 6 miljoen euro aan het bedrijf zullen lenen.

Agroserv bouwt een nieuwe agroverwerkingsfabriek in Bobo-Dioulasso, de tweede stad van Burkina Faso, en zal zijn bestaande fabriek in Ouagadougou, de hoofdstad, ombouwen voor de opslag van afgewerkte producten. Het wil zijn verwerkingscapaciteit vergroten en diversifiëren naar producten met een hogere toegevoegde waarde.

Er wordt verwacht dat het aantal kleine boeren die aan Agroserv leveren zal toenemen van 6.000 tot 12.000 en dat zij met de technische ondersteuning van het bedrijf hogere opbrengsten zullen behalen.

Lees het volledige persbericht hier (in het Engels) >

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2022

december

november

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari