Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

CHAJUL, Asociación Chajulense Va'l Vaq Quyol - Ondersteuning van biologische koffieproductie en ecotoerisme

CHAJUL, Asociación Chajulense Va'l Vaq Quyol

Ondersteuning van biologische koffieproductie en ecotoerisme

Guatemala

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Asociación Chajulense Va’l Vaq Quyol (Chajul) is een vereniging van kleine koffieboeren die in 1988 is opgericht in San Gaspar Chajul. Chajul verwerkt en exporteert hoogwaardige biologische koffie en is daarnaast actief op het gebied van ecotoerisme. De premies die Chajul ontvangt voor de verkoop van de hoogwaardige koffie wordt gedeeld met de leden zodat deze hun bestaanszekerheid kunnen verbeteren.

Chajul werkt samen met meer dan 1.300 kleine koffieboeren uit de regio Ixil en heeft meer dan 30 werknemers in dienst (2017). Het management wordt gevormd door een directieraad, die bestaat uit leden van de vereniging, en die om de drie jaar tijdens de algemene ledenvergadering wordt gekozen.

De vereniging heeft haar oorsprong in een initiatief van kleine koffieboeren om lokale boeren te helpen bij het verhogen van hun inkomen. De boeren krijgen, onder andere, advies over hoe ze de kwaliteit van hun producten kunnen verbeteren. Alle leden zijn biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Asociación Chajulense Va’l Vaq Quyol is sinds 1991 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF