Oikocredit ondertekent met AGF nieuwe overeenkomst inzake leninggarantie

Oikocredit ondertekent met AGF nieuwe overeenkomst inzake leninggarantie

Screenshot 2021-10-08 110039.png

Het Afrikaanse garantiefonds voor kleine en middelgrote ondernemingen (AGF) verhoogt zijn leninggarantie aan Oikocredit met 25 miljoen dollar, waarmee de totale leninggarantie voor 10 jaar op 43 miljoen dollar komt.

Oikocredit zal de extra garantie gebruiken om meer leningen te verstrekken aan partners in Afrika met een hoger risico, zoals kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en microfinancieringsinstellingen (MFI's). De garantie zal ook de kredietverlening aan landbouwbedrijven en coöperaties op het gebied van hernieuwbare energie ondersteunen, met inbegrip van bedrijven die door vrouwen worden geleid.

Daarnaast zal AGF bijna 400.000 dollar bijdragen als subsidie aan de Stichting Oikocredit International Support Foundation om het werk van Oikocredit op het gebied van kredietverlening aan KMO's te versterken.

Hans Perk, regiodirecteur Afrika van Oikocredit, zegt: "Samen met AGF wil Oikocredit haar portefeuille in Afrika de komende jaren verdubbelen, met een specifieke focus op landbouw, door vrouwen geleide kleine en middelgrote ondernemingen en duurzame energie. We zijn vooral blij met de financiering van AGF voor technische bijstand om onze eigen capaciteit en die van onze partners te vergroten."

Lees hier het volledige persbericht (in het Engels) >>

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari