Wijziging in de Raad van Bestuur van Oikocredit Internationaal

Wijziging in de Raad van Bestuur van Oikocredit Internationaal

Thos Gieskes.jpg

De algemeen directeur van Oikocredit Internationaal, Thos Gieskes, verlaat per 1 oktober de coöperatie. Thos heeft aangegeven dat hij mogelijkheden aan het verkennen is om een nieuw pad in te slaan.

Thos Gieskes is sinds april 2017 algemeen directeur van Oikocredit International. Onder zijn leiding is de organisatie sterker en veerkrachtiger geworden. Hij heeft het belang van de sociale impact van Oikocredits investeringen nog meer benadrukt en de financiële positie van Oikocredit International verbeterd. Ook heeft hij tijdens de corona-pandemie leiding gegeven aan de organisatie om de gevolgen hiervan op te vangen.

Oikocredit België is een van de honderden leden van de coöperatie Oikocredit International. Johan Elsen, directeur van Oikocredit België: “Thos heeft Oikocredit International in uitdagende tijden geleid. De coöperatie heeft nu een sterke positie voor de komende jaren. Ondanks dat we de inzet van Thos gaan missen, ben ik vol vertrouwen dat Oikocredit International een waardige opvolger zal vinden”.

Thos Gieskens: “Na vier jaar als Managing Director van Oikocredit te hebben gewerkt, laat ik deze prachtige organisatie in een sterke positie achter om haar belangrijke missie tot ver in de toekomst voort te zetten. De inzet van het personeel, de leden, de partners en de investeerders van Oikocredit is inspirerend en het was een enorm voorrecht om voor de coöperatie te werken”.

Het zoeken naar een vervanger van Thos Gieskens zal binnenkort beginnen.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari