Nieuwe investering van Oikocredit in Dominicaanse kmo's

Nieuwe investering van Oikocredit in Dominicaanse kmo's

banco+caribe.jpg

Oikocredit International investeert 150 miljoen RD (€ 2,23 miljoen) in Banco Caribe, een bank in de Dominicaanse Republiek met een sterke sociale missie.

banco+caribe.jpg

Banco Caribe ondersteunt kmo's en mensen en gemeenschappen met lage inkomens in de Dominicaanse Republiek. Veel van deze mensen zijn zwaar getroffen door de coronapandemie. Door deze groepen nu te ondersteunen, kan Banco Caribe een positieve sociale impact hebben op het herstel van de gevolgen van de coronapandemie.

Banco Caribe levert al 16 jaar verschillende bancaire diensten. Ze staan bekend om hun persoonlijke service en veelzijdige producten en diensten. Zo is Banco Caribe de grootste bank die leningen aanbiedt voor de aanschaf van tweedehands voertuigen. Naast financiering biedt Oikocredit technische ondersteuning aan Banco Caribe, bijvoorbeeld om de effecten van de investeringen van Banco Caribe te volgen en te meten. Dit helpt de bank om haar maatschappelijke doelen te bereiken.

Dennis Simó Alvarez, algemeen voorzitter van Banco Caribe: “Dankzij het partnerschap met Oikocredit krijgen we toegang tot het wereldwijde netwerk van Oikocredit en hun uitgebreide team. Hierdoor kunnen we nieuwe kmo's aantrekken, banen creëren, onze kmo-portefeuille beter beheren en bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.​”

Karina Vasquez, Investment Officer Latijns-Amerika bij Oikocredit, vult aan: “Met deze investering wil Oikocredit Banco Caribe helpen de ontwikkeling van kmo's in de Dominicaanse Republiek te ondersteunen en helpen om gemeenschappen te bereiken die niet of nauwelijks toegang tot financiële diensten hebben. We zijn verheugd om met deze investering een ​​grotere sociale impact te genereren binnen de gemeenschappen die Banco Caribe bedient​".

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari