8 maart: internationale vrouwendag

8 maart: internationale vrouwendag

vrouwendag1.png

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag vieren wij de geweldige vrouwen achter de missie van Oikocredit. We vroegen hen naar hun rol en de manier waarop Oikocredit zorgt voor empowerment van vrouwen.

vrouwendag1.png

Rosmarie Obojes (links op de foto) is al meer dan tien jaar vrijwilliger voor Oikocredit Oostenrijk. Ze geeft lezingen om mensen te informeren over ons werk. Daarbij vertelt ze over haar ervaringen tijdens de studiereis van Oikocredit naar Peru in 2018. Ze ontmoette er Maria Zambrano (rechts op de foto), klant van onze financiële inclusiepartner Finca Perú en een voormalig straatverkoper. Met de hulp van de microfinancieringsinstelling en haar dorpsbankgroep leerde Maria hoe ze een bedrijf kon runnen. Om haar voedsel te verkopen, huurde ze een winkeltje. Zo bevrijdde ze haar familie uit de armoede en werd ze een rolmodel voor de mensen om haar heen.

vrouwendag2.png

Maak kennis met Marilou Pantua-Juanito. Zij werkt al bijna zeven jaar als onze Capaciteitsopbouw- en Sociale Prestatie-coördinator in Zuidoost-Azië en deelt de missie van Oikocredit om mensen meer kansen te geven. Marilou was betrokken bij een Oikocredit-project genaamd "Bridging the Gender Gap Through Financial Inclusion". Ze werd geïnspireerd door de vrouwen die aan het project deelnamen. Ze leerden meer over het omgaan met rollenpatronen, zodat ze meer tijd overhielden om te werken.

vrouwendag3.png

Ufuoma Elizabeth Eghwerehe werkt al meer dan tien jaar als onze Country Manager Nigeria. Ze wordt geïnspireerd door de meeste van onze partners in Nigeria, vooral door microfinancieringsverstrekkers als SEAP Microfinance Bank, Infinity Microfinance Bank of Bosak Microfinance Bank. Dit vanwege hun focus op het empoweren van kansarme vrouwen op het platteland en in peri-urbane gebieden. Via leningen verbeteren ze hun bedrijf, voorzien ze in hun levensonderhoud en worden banen gecreëerd.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari