Oikocredit investeert $ 10 miljoen in ondersteuning van Nigeriaanse kmo's en landbouwbedrijven

Oikocredit investeert $ 10 miljoen in ondersteuning van Nigeriaanse kmo's en landbouwbedrijven

FCMB_Logo.png

First City Monument Bank Limited (FCMB) richt zich op armoedebestrijding, empowerment en ecologische duurzaamheid. Oikocredits investering van $ 10 miljoen (ong. € 8,4 miljoen) stimuleert de groei van kmo's en agrarische ondernemingen in Nigeria. Dit draagt bij aan het creëren van banen, maakt mensen op economisch vlak weerbaarder en zorgt ervoor dat mensen met lage inkomens beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

FCMB staat in de top 10 van grootste banken in Nigeria. Met 205 vestigingen bedient deze nieuwe partner van Oikocredit meer dan 4,5 miljoen klanten in heel Nigeria. Yemisi Edun, waarnemend algemeen directeur van FCMB, over hun missie: “We zijn vastbesloten om kansen te bieden die mensen in staat stellen hun persoonlijke en zakelijke ambities te realiseren.”

Ufuoma Elizabeth Eghwerehe, Oikocredits Country Manager voor Nigeria, over de investering: “Deze investering speelt een belangrijke rol bij het verstrekken van krediet aan kleine en middelgrote ondernemers die geen bankrekening hebben. We vinden het belangrijk om ook in deze tijden van crisis de broodnodige leningen te verstrekken”.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari