Oikocredit en Opportunity International kondigen een impactinvestering van $100 miljoen aan om onderwijs in lage-inkomenslanden te bevorderen.

Oikocredit en Opportunity International kondigen een impactinvestering van $100 miljoen aan om onderwijs in lage-inkomenslanden te bevorderen.

logo.jpg

Er wordt verwacht dat tot 1,6 miljoen kinderen van het initiatief zullen profiteren. Deze unieke samenwerking zal de toegang tot kapitaal verbeteren voor scholen en gezinnen met leerlingen in Afrika, India en Latijns-Amerika.

Oikocredit en de wereldwijde non-profitorganisatie Opportunity International, al jarenlang toonaangevend op het gebied van financiële diensten om mensen uit de armoede te halen, hebben een innovatieve driejarige samenwerking aangekondigd om de toegang tot en de kwaliteit van onderwijs in lage-inkomenslanden te verbeteren. Daartoe zullen zij tot 100 miljoen dollar investeren in financiële instellingen die profiteren van het EduFinance-programma van Opportunity International.

Opportunity International en Oikocredit zullen de komende drie jaar fondsen mobiliseren, waarbij de aandacht in eerste instantie op korte termijn zal gaan naar Ghana, Kenia, Nigeria, Senegal en Oeganda. De samenwerking is een opvallende overeenkomst tussen toonaangevende internationale organisaties met als doel de toegang tot kwaliteitsonderwijs te bevorderen, met name voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Deze samenwerking helpt de mondiale onderwijscrisis aan te pakken, waardoor wereldwijd meer dan 617 miljoen[1] kinderen niet naar school gaan of wel naar school gaan, maar onvoldoende leren, zelfs vóór de Covid-19-pandemie. In de loop van de tijd zal de samenwerking uitgebreid worden naar Afrika, Latijns-Amerika en Azië, om zo bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling SDG 4 (kwaliteitsonderwijs) en SDG 17 (partnerschappen voor de doelstellingen).

ODD (4) ODD (17)


De samenwerking zal de onderwijssector helpen de wereldwijde onderwijscrisis aan te pakken door scholen leningen te verstrekken voor de verbetering van klaslokalen, toiletten, slaapzalen, lerarenopleiding of vervoer. Het zal ook schoolleiders financieel ondersteunen om efficiënter les te kunnen geven en leningen voor schoolgeld verstrekken om leerlingen op school te houden.

Mirjam 't Lam, interim-directeur van Oikocredit, zegt: "Oikocredits ambitie is om mensen met lage inkomens de keuzes te geven die ze nodig hebben om een waardig leven te leiden. Toegang tot onderwijs is een essentieel onderdeel van deze doelstelling. We zijn er trots op samen te werken met Opportunity International om de toegang tot onderwijs voor mensen met een laag inkomen te verbeteren door middel van opleidingen en de financiering van nieuwe initiatieven met partners op het gebied van financiële inclusie".

Atul Tandon, CEO van Opportunity International: "Ons doel is om mensen met de grootste behoeften te helpen om op eigen benen te staan, een duurzaam bestaan op te bouwen en hun kinderen naar school te sturen. Deze samenwerking met Oikocredit versterkt de positie van Opportunity International als pionier in het verschaffen van toegang tot kapitaal en training om meer kinderen naar school te krijgen. Dit komt op een kritiek moment, nu wereldwijd naar schatting 264 miljoen kinderen nog steeds niet naar school gaan, gezinnen in extreme armoede lijden en de COVID-19-pandemie de inkomensongelijkheid over de hele wereld blijft vergroten".

[1] https://www.unicef.org/fr/education

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari