Impactverhaal: landbouw

Impactverhaal: landbouw

CARA-UK-011.jpg

Hoe creëert Oikocredit een positief effect op het gebied van duurzame landbouw? Het Impact Report 2022 geeft enkele voorbeelden.

Caravela, partner in acht Latijns-Amerikaanse landen

Over de partner

  • Oikocredit partner sinds: 2019
  • Type organisatie: Duurzame koffiehandelsorganisatie die kwaliteit en eerlijke handel voor kleine koffieproducenten waarborgt en ondersteunt
  • Type klanten: Kleine koffieproducenten in acht Latijns-Amerikaanse landen
  • Aantal klanten: 4.000 kleine producenten, waarvan 18% vrouwen (april 2022).
  • Impact: Naast het handhaven van een uitstekende kwaliteit koffie die duurzaam geproduceerd wordt, investeert en ondersteunt Caravela kleine boeren in lage-inkomensgebieden met als doel een positieve sociale impact. Caravela biedt opleiding, technische bijstand en kwaliteitsanalyse aan de koffieproducenten, waardoor de boeren koffie van betere kwaliteit kunnen produceren en er hogere prijzen voor krijgen.
  • Steun aan deze partner: investering in eigen vermogen in 2019

CARA-UK-004

Caravela is trots op haar principes van samenwerking en generatieve organisatie. Zij begrijpt dat een substantiële impact een web van onderlinge afhankelijkheid vereist, opgebouwd door partnerschappen en allianties. Dit is de reden waarom Caravela zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Verenigde Naties 'Business Call to Action', een groter netwerk van bedrijven en organisaties die op coherente wijze werken aan de verwezenlijking van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's). Caravela's voortdurende inzet voor duurzame koffieproductie, en het inspireren van anderen in dezelfde richting, werd beloond met de Specialty Coffee Association Sustainability Award 2022; Business Model.
We waren getuige van het aanpassingsvermogen van onze partner Caravela tijdens de pandemie, een periode waarin de sector voor kwaliteitskoffie zwaar werd getroffen. Caravela verzamelde informatie van haar netwerk van kleine boeren om deze boeren beter te begrijpen en te helpen reageren op de moeilijkheden die de pandemie met zich meebracht.

CARA-UK-011

Meer informatie in het impactrapport:

Heropbouw en herstel van het evenwicht: Oikocredit publiceert Impact Report 2022

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 20227,1 MBapplication/pdfdownload

« terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari