Maimouna, moedige en uitzonderlijke onderneemster

Maimouna, moedige en uitzonderlijke onderneemster

FIN-CI-13.jpg

Maimouna (52) begon haar zaak met een klein kraampje op de markt in Abidjan, waar ze sjaals verkocht.

FIN-CI-14

Haar eerste lening bij Cofina was voor 1 miljoen CFA frank (ongeveer 1.500 euro), die zij gebruikte als werkkapitaal om voorraden te kopen. Haar zaak is blijven groeien en sinds een jaar heeft Maimouna een winkel in het overdekte winkelcentrum van Djè Konan.

Zij is al sinds de oprichting drie jaar geleden klant van Oikocredit-partner Fin'Elle. Daarvoor was zij vier jaar lang klant bij Cofina, de overkoepelende vennootschap van Fin'Elle.

FIN-CI-01

Zij heeft zich gespecialiseerd in wasafdrukken en andere stoffen, en levert ook ontwerpen voor jurken aan haar klanten. De jurken worden door derden gemaakt en Maimouna maakt foto's van de jurken alvorens ze naar haar klanten te sturen. Zij wil ze niet op haar website publiceren, omdat zij bang is dat haar concurrenten ze zullen kopiëren.

Haar huidige lening is 25 miljoen CFA francs (ongeveer € 38.000). Maimouna werkt samen met haar zus Mariatou en haar dochter Yasmine. Wanneer zij naar Togo, Senegal, Mali en Ghana reist om stoffen te kopen, runt haar zus de winkel voor haar. Dankzij de ontwikkeling van haar onderneming is het leven van Maimouna aanzienlijk verbeterd.

FIN-CI-13

Maimouna vertelt: "Ursula, de kredietbegeleidster van Fin'Elle, helpt me altijd en heeft me op gang gezet om een lening van 10 miljoen CFA francs aan te vragen."
Ursula voegt hieraan toe: "Maimouna is een moedige en uitzonderlijke ondernemer. Ik verwacht dat haar bedrijf nog verder zal groeien, tot het punt waarop zij een lening van 100 miljoen CFA francs kan krijgen."

Investeer om deze mensen te laten ondernemen >

« terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari