CRECER ondersteunt vrouwelijke ondernemers met leningen en medische zorg

CRECER ondersteunt vrouwelijke ondernemers met leningen en medische zorg

CRE-BO-24.jpg

Asociación Crédito con Educación Rural (CRECER) is een microfinancieringsinstelling die persoonlijke en groepsleningen verstrekt in heel Bolivia. Sinds 1999 is CRECER partner van Oikocredit en in 2021 was de MFI finalist voor de European Microfinance Award voor projecten op het gebied van inclusieve financiering en gezondheidszorg.

CRECER verstrekt krediet, opleiding en medische zorg aan meer dan 70.000 vrouwen met een laag inkomen. Een van de belangrijkste producten van CRECER is 'village banking' (dorpsbank), een methode waarbij een groep mannen en/of vrouwen samen een lening nemen en onderling verdelen.

CRE-BO-08

Groepsleningen en village banking bestonden al langer in veel gemeenschappenen en werden in de 20e eeuw overgenomen door microfinancieringsinstellingen. Village banking vereist een hogere mate van organisatie dan groepsleningen, waarbij de verschillende groepsleden een specifieke rol krijgen toegewezen, zoals penningmeester of secretaris. Medewerkers van CRECER ondersteunen de village banks en organiseren opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld financiën en gezondheid.

CRE-BO-12

CRECER voert ook een screeningprogramma voor baarmoederhalskanker uit, aangezien deze ziekte in Bolivia zeer veel voorkomt. Estela Mamani Castillo (foto), die kleding maakt om haar gezin te onderhouden, kocht met een microkrediet een breimachine en wol. Door het screeningsprogramma van CRECER werd baarmoederhalskanker bij Estela vroegtijdig ontdekt. Ondertussen is ze genezen.

CRECER gebruikt de financiering van Oikocredit om meer kredieten te verstrekken aan haar klanten, voornamelijk vrouwen.

« terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari