Nieuwe investering om West-Afrikaanse gemeenschappen van zonne-energie te voorzien

Nieuwe investering om West-Afrikaanse gemeenschappen van zonne-energie te voorzien

weziza benin.png

Oikocredit investeert € 1,4 miljoen in Weziza Benin om de groei van duurzame energie in West-Afrika te ondersteunen.

Met Oikocredits investering van € 1,4 miljoen kan energiebedrijf Weziza Benin 40.000 mensen op het platteland van Benin voorzien van betrouwbare elektriciteit uit zonne-energie. Deze investering zal de komende 10 jaar gebruikt worden voor de ontwikkeling, de bouw en de exploitatie van een systeem voor minigrids die worden gevoed door fotovoltaïsche zonnepanelen.

Oikocredit investeert in dit project om de overgang van niet-hernieuwbare energie naar duurzame energie in ontwikkelingslanden in West-Afrika te ondersteunen.

weziza benin

Siebren Wilschut, investment officer bij Oikocredit: “We zijn verheugd dat we Weziza Benin kunnen ondersteunen bij het uitbreiden van de toegang tot veilige, schone en betrouwbare energie. Mini-grids voor duurzame energie hebben een enorm potentieel om te voorzien in de behoeften van miljoenen mensen die momenteel geen of beperkte toegang hebben tot elektriciteit. Met de steun van Oikocredit zal Weziza Benin haar sociale impact blijven vergroten ten behoeve van duizenden huishoudens op het platteland”.

Kinderen kunnen 's nachts studeren en ziekenhuizen bieden moderne gezondheidszorg

Weziza Benin maakt deel uit van de Energicity-bedrijvengroep, die sinds de oprichting in 2015 een pionier is in de wereldwijde energietransitie en zonne-energieoplossingen biedt aan klanten in opkomende markten over de hele wereld. Energicity heeft tot op vandaag 44 projecten geïnstalleerd en in bedrijf gesteld, met een totale capaciteit van 1,45 megawatt, waarmee meer dan 47 gemeenschappen worden bediend. Zij heeft nog eens 37 installaties met meer dan twee megawatt aan capaciteit in ontwikkeling.

Nicole Poindexter, CEO van Weziza Benin: "Bij Weziza Benin zijn we erg blij met onze nieuwe samenwerking met Oikocredit. Oikocredits inzet voor de duurzame beëindiging van brandstofarmoede en de empowerment van mensen en gemeenschappen met lage inkomens sluit perfect aan bij onze doelstellingen. Via dit partnerschap zal Weziza Benin zonne-energie leveren om gezinnen aan te moedigen hun kinderen te laten studeren, ondernemers in staat te stellen hun bedrijf te laten groeien en ziekenhuizen te helpen moderne gezondheidszorg te bieden - kortom, dit partnerschap zal de plattelandsgemeenschappen in Benin de kans geven om te bloeien".

« terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

januari