MITPune koos voor zonne-energie van Oikocredits partner Fourth Partner Energy

MITPune koos voor zonne-energie van Oikocredits partner Fourth Partner Energy

FOUR-IN-103

Het Maharashtra Institute of Technology, Pune (MITPune) - College of Engineering, haalt een derde van zijn energie uit drie sets zonnepaneelinstallaties: twee op de daken en één op de grond. Onze gastheer is Satish Kabra, de assistent-professor die verantwoordelijk is voor zonne-energie op de campus.

FOUR-IN-074

De zonnepanelen op het dak werden in maart 2016 geïnstalleerd, en die op de grond in juni 2017. MITPune koos voor zonne-energie van Oikocredits partner Fourth Partner Energy Private Limited omdat hun systeem eenvoudig te gebruiken is. Het college wilde hernieuwbare energie gebruiken en kosten besparen. Door de installatie besparen ze 30% op hun elektriciteitskosten. Het College of Engineering geeft cursussen over hernieuwbare energie, dus zelf zonne-energie installeren is zeer interessant als case study.

MITPune koos voor Fourth Partner Energy (FPE) na het opvragen van offertes bij vijf verschillende aanbieders. FPE was niet alleen goedkoper, maar biedt ook een goed servicecontract. De uitval van zonne-energie is te verwaarlozen, dankzij de online monitoring. FPE reageert hierdoor direct op elk technisch probleem. In veel gevallen kan het betreffende probleem worden opgelost door de technici van MITPune telefonisch advies te geven. Als een probleem niet via de telefoon kan worden opgelost, komt een technicus van FPE langs.

FOUR-IN-103

Doordat de omgeving stoffig is, moeten de zonnepanelen ongeveer elke week door een team van vijf mensen worden schoongemaakt. Als MITPune deze reiniging niet zou doen, zou de elektriciteitsopbrengst dalen. MITPune zou graag meer panelen hebben, maar het ontbreekt hen aan de ruimte om te kunnen uitbreiden.

FOUR-IN-089

« terug