Met een microkrediet kan Genevieve meer voorraad kopen tegen een betere prijs

Met een microkrediet kan Genevieve meer voorraad kopen tegen een betere prijs

CAC-CI-44 (2).jpg

Genevieve Zamble is 49 jaar oud. Haar man is bouwvakker. Ze hebben zes kinderen en zes kleinkinderen. Sinds twee jaar is Genevieve klant bij een van Oikocredits partners in Ivoorkust: Compagnie Africaine de Crédit (CAC). Ze verkoopt gemalen cassave (placali), chilipepers en kleine gele aubergines op de markt.

CAC-CI-44 (2).jpg

In 2018 kreeg ze een lening van XOF 200.000 (€ 300), af te betalen over 8 maanden. Voordien moest ze de gemalen cassave elke dag in het dorp ophalen. Met het microkrediet kan ze nu elke twee weken voorraad bijkopen. Zoals Genevieve zelf zegt: "Nu ik geld heb, kan ik meer voorraad kopen tegen een goedkopere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld sparen".

CAC-CI-40

De medewerker van de kredietinstelling int de terugbetaling van de lening wekelijks. Genevieve hoeft niet naar CAC te gaan, de medewerker komt naar de klanten op de markt. Zo kunnen de klanten bij hun kraam blijven en verliezen ze geen kostbare tijd. Genevieve zegt: "Met het geld dat ik verdien, zorg ik voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld gebruikt om cement te kopen voor de bouw van ons huis".

« terug