Dankzij de lening van vrouwengroep Ma Mangala gaan hun kinderen naar school, in plaats van uit vissen.

Dankzij de lening van vrouwengroep Ma Mangala gaan hun kinderen naar school, in plaats van uit vissen.

Vrouwengroep Ma Mangala in Indie

De non-profit microfinancieringsinstelling Swayamshree Micro Credit Services in de Indiase deelstaat Orissa richt zich op vrouwen in sociaal achtergestelde posities met een laag inkomen.

Swayamshree Micro Credit Services

Deze microfinancieringsinstelling wil bijdragen aan het verminderen van discriminatie van vrouwen door ze ondernemersvaardigheden bij te brengen.

Oikocredit ondersteunt deze microfinancieringsinstelling vanwege hun focus op vrouwen in kansarme posities. Samen hebben de organisaties zich gecommitteerd aan de klantbeschermingsbeginselen.

Swayamshree werkt met andere lokale instellingen en een kredietbureau samen, door informatie te delen, om te voorkomen dat klanten met een overmatige schuldenlast worden opgezadeld.

Vrouwengroep Ma Mangala

De leden van vrouwengroep Ma Mangala in het vissersdorp Jagulei Padar spinnen kokosvezel tot touwen. Die worden direct verkocht of ze verven ze en weven er matten van om meer geld te verdienen.

De vrouwen hebben een lening bij Swayamshree genomen om er een handmatige spinmachine mee te kunnen kopen. Ze overwegen een elektrische machine te kopen, waarmee ze hun productiviteit nog meer kunnen verhogen.

Het heeft hun werk en hun leven een stuk makkelijker gemaakt. Zoals een van de vrouwen zegt: "Voordat we de lening hadden zouden we onze kinderen erop uit sturen om te gaan vissen, nu sturen we ze naar school."

Heeft u vertrouwen in ondernemers als de vrouwengroep Ma Mangala? 

Vindt u ook dat zij, net als vele anderen met hen, een beetje krediet verdienen?

Investeer dan nu!

« terug