Richmond gaat naar school

Richmond gaat naar school

richmond-4.jpg

Het verhaal van Richmond is in feite het verhaal van Elizabeth Annan, oprichtster en eigenares van de Unique Foundation International School in Ghana.

Elisabeth is veertig jaar en heeft twee kinderen. Tien jaar geleden, vlak na haar scheiding, richtte zij een school op, omdat er geen goed onderwijs voor haar kinderen in de buurt was. Ze begon met vier leerlingen - haar eigen kinderen en twee vriendjes -, nu zijn het er bijna zeshonderd. Inmiddels heeft ze ook 23 leerkrachten in dienst.

Deze particuliere school is nu de beste school in de wijde omgeving. Dat dit is gelukt, komt vooral door Elizabeth. Maar dankzij microkrediet kon ze de noodzakelijke investeringen doen. Alle kinderen betalen per dag een klein beetje schoolgeld. Wie geen geld genoeg heeft om voor zijn kind te betalen, mag ook in natura meedoen, door rijst mee te geven voor de gezamenlijke maaltijd.

Mensen als Elizabeth maken als geen ander het verschil in een land als Ghana. Ze is dankzij microkrediet, verkregen uit investeringen in Oikocredit, in staat om meer kinderen de kans op goed onderwijs te bieden. Dat is ontwikkelingshulp anno NU. Het is letterlijk en figuurlijk hulp om iets te ontwikkelen. Om iets in gang te zetten. En Elizabeth is daar een onomstotelijk bewijs van. Heeft u vertrouwen in mensen als Elizabeth? Investeer dan in Oikocredit.

Vindt u ook dat de schooljuf van Richmond, net als vele anderen met haar, een beetje krediet verdient? 

Investeer dan nu!

« terug