Albina: een zeer succesvolle loopbaan, ondanks zware tegenslagen…

Albina: een zeer succesvolle loopbaan, ondanks zware tegenslagen…

©PC_OC_TOUR_BOLIVIA_0639-albina.jpg

Mag ik u even meenemen naar een boerderij in de buurt van Cochabamba, Bolivia. Ik mocht er vorig jaar kennis maken met Albina, dochter uit een straatarme boerenfamilie.

Alhoewel men dat niet zou vermoeden, wanneer ze ons meeneemt naar haar stallen met 52 koeien, achter haar mooie huis te midden 9 hectare landbouwgrond. Ja, ze heeft goed geboerd, geeft ze toe. En ze is ook heel fier dat haar 4 kinderen allemaal hebben kunnen studeren. Haar oudste zoon is veearts geworden, de jongste beëindigt binnenkort zijn studies als boekhouder, vertrouwt ze ons toe met twinkelende ogen.

Maar ze heeft het niet altijd zo goed gehad, vertelt ze even later, want alles wat we hier zien heeft ze eigenhandig uitgebouwd. Jaren terug leefde ze in grote armoede, had ze nauwelijks iets, en haar man geraakte jammer genoeg vrij vroeg aan de drank. Op hem heeft ze dus nooit kunnen rekenen om geld in het laatje te brengen, wel integendeel.

Des te meer heeft ze kunnen rekenen op de steun van de Cooperativa Integral de Servicios Cochabamba, die met geld van Oikocredit sociale dienstverlening biedt aan mensen zoals Albina.

‘Ik kan me het aantal leningen dat ik van de cooperativa kreeg niet meer herinneren’ vertelt ze lachend, ‘het moeten er een twintigtal geweest zijn’.

Ze herinnert zich nog levendig haar eerste lening, in 1988 al, waarbij ze ook meteen ondersteuning kreeg om haar eerste melkkoeien te verzorgen.

Ondanks tegenslagen met haar gezondheid, bleef Albina niet bij de pakken zitten. Gesteund door haar geloof, bouwde ze met de ene lening na de andere haar eigen bedrijf uit, om nu, na dertig jaar hard werken, een pracht van een landbouw- en veeteeltbedrijf te kunnen tonen.

Heeft u vertrouwen in ondernemers als Albina? Vindt u ook dat Albina, net als vele anderen met haar, een beetje krediet verdient? 

Investeer dan nu!

« terug