“Beyond Chocolate”: eten we enkel nog duurzame chocolade vanaf 2025?

“Beyond Chocolate”: eten we enkel nog duurzame chocolade vanaf 2025?

safe_image - chocolate - Commodafrica.jpg

Recentelijk ondertekenden tientallen bedrijven en organisaties samen een charter voor duurzame chocolade: hierin engageren zowel de industrie als de supermarkten en de NGO’s zich ertoe om alle Belgische chocolade tegen 2025 duurzaam te maken. Ook Oikocredit België ondertekende het charter.

Het charter, dat de naam ‘Beyond Chocolate’ kreeg, kadert binnen de initiatieven die onder impuls van minister Alexander De Croo genomen worden om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te helpen realiseren. Ook Oikocredit draagt haar steentje hiertoe bij.

Oikocredit financiert sinds vele jaren een heel aantal duurzaam gecertificeerde cacao-producenten in Afrika en Zuid-Amerika. Bij het ondertekenen van het Beyond Chocolate partnershap hebben we ons geëngageerd om dit in toenemende mate te blijven doen.

En bovendien organiseert Oikocredit in 2019 in België een internationale conferentie rondom de problematiek van duurzaam gecertificeerde chocolade, en dit in samenwerking met een heel aantal stakeholders in de sector. Op die manier wil Oikocredit een extra duw geven aan het Beyond Chocolate initiatief.

Labels
OC Belgie Nieuwsbrief

« Terug naar het nieuwsoverzicht