Dividend van het jaar 2017

Dividend van het jaar 2017

Op de jaarvergadering van 2018 werden de acties toegelicht waarmee in 2017 een ambitieuze toename van het aantal coöperanten en het ingelegd kapitaal werd behaald, iets dat ook in 2018 nagestreefd wordt. De Raad van Bestuur gaf toelichting bij het dividendbeleid waarbij voor de investeerder een eerlijk en bescheiden rendement wordt toegekend. De voortdurend lage rente en de stijging van de waarde van de euro tegenover veel munten waarin kredieten worden verleend, is de reden waarom het dividend met 0.5% verlaagd werd.

De aanwezigen tijdens de Algemene Vergadering van 2018 hebben de jaarrekeningen goedgekeurd, en unaniem gestemd voor de uitkering van een dividend van 0,75% over 2017. Wie voor herbelegging koos, krijgt het dividend automatisch toegevoegd aan zijn of haar belegging. Wie voor uitbetaling koos, mag  het dividend rond 1 juli op zijn of haar bankrekening verwachten. Degenen die kozen om hun dividend te schenken aan Oikocredit, willen we alvast bedanken voor hun vertrouwen in onze organisatie.

Meer informatie over de activiteiten, resultaten en de bestemming van het resultaat vindt u in het jaarverslag van Oikocredit-be cvba so. Het verslag van de Algemene Vergadering vindt u hier en hieronder kan u doorklikken naar de presentatie over het (inhoudelijk) jaarverslag van 2017 en het financieel verslag met betrekking tot onder andere het dividend:

Tijdens de Algemene Vergadering kwamen ook andere zaken aan bod, zoals een update van de strategie inzake hernieuwbare energie en de voorstelling van een belangrijke nieuwe partner in Rwanda. In de volgende nieuwsbrief verneemt u hier meer over.

Mocht u vragen hebben over het dividend of specifieke informatie wensen, kan u uiteraard altijd met ons contact opnemen via het e-mailadres: be@oikocredit.be.

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2018

december

november

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari