SHINE: sociaal investeerders slaan de handen in elkaar

SHINE: sociaal investeerders slaan de handen in elkaar

Lamp.jpg

SHINE is een campagne opgericht door een coalitie van meer dan 35 sociaal investeerders die samen stappen ondernemen om geld te investeren in hernieuwbare energieprojecten in de meest benadeelde regio’s wereldwijd.

Bijna 1 op 6 mensen op onze wereldbol leeft zonder toegang tot elektriciteit. Oikocredit engageert zich om zijn investeringsportefeuille voor hernieuwbare energie substantieel te laten groeien tegen 2020. Daarbij gaat Oikocredit zich focussen op investeringen die een grote positieve sociale impact teweeg brengen, zoals het aanleveren van zonne-energie in moeilijk bereikbare woongebieden en gezondheidsvriendelijke kookkachels. De focus van projecten zal liggen op gedeelde toegang tot energievoorzieningen tussen kleine en middelgrote ondernemingen en huishoudens.

Oikocredit probeert zo de rol op te nemen van tussenschakel inzake sociale impact zodat investeringen zowel voordelen bieden voor eindklanten als investeerders en energieleveranciers. De bescherming van het milieu wordt gegarandeerd en investeerders krijgen een eerlijke financiële return.

Investeringen in hernieuwbare energie zorgen voor een positief domino-effect op andere niveaus zoals jobcreatie, reductie in het gebruik van geïmporteerde fossiele brandstoffen en het tegengaan van klimaatopwarming. Door te investeren in hernieuwbare energie probeert Oikocredit in te gaan op de toenemende energievraag vanuit minder toegankelijke regio’s door via partnerorganisaties energie te leveren op een economisch sociale en duurzame manier. 

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2018

december

november

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari