Oikocredit vrijwilligers zetten Oikocredit op de kaart in Gent

Oikocredit vrijwilligers zetten Oikocredit op de kaart in Gent

IMG_0067.JPG

Onze interactieve stand op Fair Fashion Fest - 29 april 2018 in het MIAT te Gent

In het voorjaar heeft Oikocredit geïnvesteerd in een nieuwe, interactieve stand. Het opzet: Oikocredit promoten op evenementen. Gent was de afgelopen maanden onze proeftuin.

Eind 2017 zaten we, Tony Alleman, Johan Elsen en ikzelf een eerste keer samen om eens te kijken hoe we een lokale werking in Gent konden opstarten. Johan, directeur van Oikocredit België, had ons gevraagd om mee na te denken hoe we in een Gent een proeftuin konden opzetten. Een proeftuin om Oikocredit korter bij potentiële coöperanten te brengen. Waarom Gent? Omdat het een broeiaard is van initiatieven door burgers op vlak van deeleconomie, duurzame energie, … Een interessant doelpubliek voor Oikocredit. Want Oikocredit België heeft flinke ambities: een grotere naamsbekendheid als opstap naar meer coöperanten en een stijgend bedrag aan belegging.

Een lijst opstellen van evenementen die voor ons interessant zijn, dat was eenvoudig. Er leeft veel in Gent. Maar hoe springen we in beeld? Gelukkig heeft Gent ook creatief talent. We kwamen terecht bij Bric-à-Broc, gespecialiseerd in interactieve opstellingen. Zij bouwden voor ons een interactieve stand gelinkt aan ons campagnebeeld: “laat ze maar stikken, investeer vandaag nog 250 euro”.

De stand werd gelanceerd op Fair Fashion Fest, op 29 april in het MIAT te Gent. Een schot in de roos. We stonden heel strategisch opgesteld, met dank aan de organisatoren, en de interesse was groot. Zowel om deel te nemen aan de quiz met weetjes over Oikocredit en Fair Trade als om te luisteren naar onze uitleg over het hoe en waarom van Oikocredit. 100-tal mensen gaven zich op om verder geïnformeerd te worden over de werking van Oikocredit.

De afgelopen maanden stonden we 3 evenementen in Gent en eentje in Aalst. Voor de duur van de Gentse feesten stond de stand op een fototentoonstelling. In de zomer werd er ook een Franstalige banner aangemaakt. De primeur van deze stand was voor Bruxelles Champêtre - Landelijk Brussel 2018. Op deze evenementen samen overtuigden we samen nog eens ongeveer 200 mensen van het verhaal achter Oikocredit.

Al deze mensen hebben we een verwelkomingsnieuwsbrief gestuurd met meer info over Oikocredit in de hoop om hen te overtuigen om nieuwe coöperant te worden. Om zo onze achterban uit te breiden en te versterken.

Mijn dank gaat uit naar Tony, Jos, Pol en Simon, Johan. Wij komen een paar keer per jaar samen om info over de werking van Oikocredit uit te wisselen en te bekijken waar en hoe we kunnen aanwezig zijn op evenementen.

Heb je interesse om deze groep te versterken, je bent zeker welkom. Hier vind je een vrijwilligersvacature. Of organiseer je in 2019 een activiteit of evenement in Gent waar onze stand een plekje kan vinden? Stuur ons een mailtje.

Quiz jij ook mee op onze interactieve promostand? Deze video licht alvast een tipje van de sluier.

Els De Mol, vrijwilliger Oikocredit Gent

Abonneer op onze nieuwsbrief

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2018

december

november

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari