Erick Magno Llusco in Bolivia is fabrikant van bedrukte sportkleding

Erick Magno Llusco in Bolivia is fabrikant van bedrukte sportkleding

IDEP-BO-39.jpg

IDEP-BO-39

Erick vertelt: "vóór de pandemie vervaardigden en distribueerden we door zeefdruk bedrukte sportkleding voor groothandels in heel Bolivia en zelfs in het buitenland, zoals Brazilië en Argentinië. Vanwege Covid moesten we onze activiteiten staken en ons bedrijfsmodel veranderen. 

Momenteel blijven we kledingstukken naaien en bedrukken, die we op maat en op bestelling voor onze klanten maken. Nu de marktsituatie is verbeterd, willen we terug naar wat we vroeger deden, namelijk groothandel produceren en de nationale markten opnieuw bereiken. Vroeger werkten hier twaalf mensen, maar de werkgelegenheid is teruggebracht tot twee operators: een kleermaker en ikzelf. Afhankelijk van de bestellingen werk ik nu ook met externe werknemers.

Twee jaar geleden zag ik een advertentie op internet waarin IDEPRO* leningen aanbood. Op dat moment had ik de mogelijkheid om een drukmachine te kopen en daarvoor had ik financiering nodig. Dus ging ik er meteen heen en vroeg een lening aan. Ze brachten een bezoek en kwamen het bedrijf bekijken. Ik kwam in aanmerking voor een lening van 140.000 BOB (ongeveer 18.500 euro). Ze vertrouwden me en ik kwam het betalingsplan op tijd na.

IDEP-BO-31

Mijn droom voor de toekomst is om nationaal bekend te worden en dan in het buitenland actief te worden met onze kleding. We waren deze weg al eerder ingeslagen, maar we waren een bedrijf dat alleen kleding maakte die we nationaal distribueerden. Twee jaar geleden heb ik ons merk geregistreerd als nationaal merk. Mijn droom is dus dat ons merk 'Leader' in het hele land bekend zal worden.

*meer over IDEPRO - een OIKOCREDIT partner sinds 1998: IDEPRO, Instituto para el Desarrollo de la Pequeña Unidad Productiva - Leningen en trainingen voor het MKB - Oikocredit België

« terug

Archief > 2023

december

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari