Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

IDEPRO, Instituto para el Desarrollo de la Pequeña Unidad Productiva - Leningen en trainingen voor het MKB

IDEPRO, Instituto para el Desarrollo de la Pequeña Unidad Productiva

Leningen en trainingen voor het MKB

Bolivia

Instituto para el Desarrollo de la Pequeña Unidad Productiva (IDEPRO) is een microfinancieringsinstelling (MFI) die microfinancieringsdiensten combineert met consultancydiensten en advies aan het midden- en kleinbedrijf (MKB) en aan specifieke productieketens. De MFI is aanwezig in alle 9 departementen van Bolivia met 22 vestigingen (2016).

IDEPRO's klanten komen vooral uit plattelands- of semistedelijke gebieden en zijn actief in de handel, productie, landbouw en andere kleinschalige ondernemingen. IDEPRO biedt leningen als onderdeel van speciale pakketten, 'Specialized Integral Services', inclusief trainingen en advies voor groeiende ondernemingen.

Dit betekent dat IDEPRO meer biedt dan alleen leningen, en ook betrokken is bij de gehele productieketen van de bedrijven van haar klanten. Deze ondernemingen zijn vooral actief in zes sectoren: kastanje-, quinoa- en druiventeelt, textielproductie, bosbouw en toerisme.

Instituto para el Desarrollo de la Pequeña Unidad Productiva is sinds 1998 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF