Vincent De Waele verkozen tot voorzitter van Oikocredit België

Vincent De Waele verkozen tot voorzitter van Oikocredit België

Vincent-De-Waele-02.JPG

Vorige week verkoos het bestuur van Oikocredit België Vincent De Waele tot nieuwe voorzitter van de organisatie. Vincent De Waele heeft een jarenlange ervaring op het vlak van change management en is gepassioneerd bezig met het coachen van mensen en organisaties in hun groei en ontwikkeling.

“Het is een hele eer én tegelijk een boeiende uitdaging voor mij, om Oikocredit België als voorzitter te mogen begeleiden in haar verdere groei. Oikocredit België heeft momenteel met een halfjaarlijkse groei van bijna 20% de wind in de zeilen. Dat betekent dat steeds meer mensen kiezen voor een andere – bewuste en ethische - manier van beleggen en investeren. Tegelijk onderging Oikocredit in België de voorbije jaren een grondig vernieuwingsproces. Het is mijn ambitie om deze positieve evoluties, zowel binnen onze organisatie als op maatschappelijk vlak, ten volle te benutten om Oikocredit nog sterker te laten groeien in België. Mijn persoonlijk passie en keuze voor vernieuwende duurzame economische modellen zal me daar sterk bij helpen.”, aldus Vincent De Waele naar aanleiding van zijn benoeming.

De eerste campagne waar de nieuwe voorzitter mee zijn schouders wil onder zetten, is de “Move Your Money” campagne in de tweede helft van oktober. “Met Oikocredit zijn we immers beter geplaatst dan wie ook om aan te tonen dat je geen grootbank nodig hebt om je geld duurzaam en ethisch te beleggen.”

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht