Aandelen Oikocredit België krijgen FairFin & Financité label

Aandelen Oikocredit België krijgen FairFin & Financité label

logo_label_NL_rogne.jpg

http://www.fairfin.be/solidariteitslabel

Oikocredit België is de eerste Nederlandstalige organisatie wier aandelen het FairFin label voor solidaire financiële producten krijgt.

Het FairFin label keurt financiële producten op hun sociale en ecologische waarde. Het  is gericht op vormen van investeringen die sociale cohesie bevorderen. FairFin evalueert jaarlijks de niet-financiële kwaliteit van de gelabelde producten (sociale cohesie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, transparantie...) en verzekeren zo de investeerder dat zijn geld solidair wordt ingezet.

“We zijn uiteraard bijzonder verheugd met dit label”, aldus Johan Elsen, directeur van Oikocredit België. “Dit onafhankelijk keurmerk toont immers aan dat ons product meer dan ooit een volwaardig alternatief vormt voor mensen die op zoek zijn om hun spaargeld op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier te beleggen.”

Naar aanleiding van de toekenning van het label, en in het kader van de eerste Vlaamse Move Your Money-week, wil Johan Elsen iets vertellen aan zijn buurvrouw. 

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht