Belgische investeringen in Oikocredit overschrijden de 10 miljoen

Belgische investeringen in Oikocredit overschrijden de 10 miljoen

Tijdens de Algemene Vergadering van Oikocredit-be op 30 mei konden niet enkel de solide resultaten van 2014 worden voorgelegd : niet zonder enige trots kondigde Johan Elsen, directeur, aan dat sinds kort de kaap van 10 miljoen Euro aan Belgische investeringen in Oikocredit Internationaal werd overschreden.

Dit mooie resultaat, vroeger dan verwacht, is zonder twijfel het resultaat van de grondige vernieuwingsoperatie die de voorbije twee jaren werd doorgevoerd, en waarmee het imago en het functioneren van Oikocredit-be werden gemoderniseerd. De goede reputatie als ethisch en sociaal investeerder genoot Oikocredit-be al lang. In 2014 onderstreepte de publicatie van een prospectus de ernst en de stevigheid van de organisatie, onder meer dank zij een stevig risicomanagement.

De Algemene Vergadering van Oikocredit België benoemde ook 6 nieuwe bestuurders, wat een zeer gewaardeerde versterking betekent voor de raad van bestuur. Met de nieuwe benoemingen neemt de diversiteit aan competenties toe op bestuursniveau, en het betekent ook een verjonging.

In 2014 startte Oikocredit met investeringen in de sector van vernieuwbare energie in ontwikkelingslanden. Deze nieuwe activiteitensector zal de missie van Oikocredit, zorgen voor financiële en economische inclusie van kansarmen in ontwikkelingslanden, kracht bijzetten, en dit met een zeer groot respect voor het milieu. Oikocredit België wil voor de ontwikkeling van deze nieuwe activiteiten ook bijkomende aandeelhouders aanspreken : 250 nieuwe aandeelhouders en 500.000 euro aan investeringen voor vernieuwbare energie, dit zijn de eerste doelstellingen op dit vlak tegen eind 2015.

Contact : Johan Elsen – jelsen@oikocredit.org - 0473837145

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht