Oikocredit België blijft nieuwe aandeelhouders verwelkomen

Oikocredit België blijft nieuwe aandeelhouders verwelkomen

In 2014 heeft Oikocredit België 66 nieuwe coöperanten verwelkomd. Hierdoor kwam het aantal Belgische vennoten die investeren in de microfinancieringsactiviteiten van Oikocredit eind 2014 op 758. “Deze gestage instroom van nieuwe coöperanten bevestigt de groeiende interesse in duurzame en sociale investeringen,” zegt Johan Elsen, directeur van Oikocredit België. In 2015 mikt Oikocredit op een nog sterkere instroom van nieuwe coöperanten.

2014 was geen makkelijk jaar voor Oikocredit. Een gewijzigde wetgeving zorgde ervoor dat de organisatie in België onderhevig werd aan de prospectusplicht. Internationaal zorgde de strengere wetgeving voor financiële instellingen ook bij Oikocredit voor extra inspanningen. “We willen immers blijven beantwoorden aan de strengste ethische normen inzake beheer van de financiële middelen die onze vennoten bij ons investeren”, aldus Johan Elsen.

Maar ook al betekende deze administratieve focus een zekere beperking van de groeimogelijkheden van Oikocredit in 2014, toch kende de coöperatieve een verdere gezonde groei : het aandelenkapitaal steeg met meer dan 10%, terwijl het aantal aandeelhouders met 47 aangroeide. 66 nieuwe vennoten werden aandeelhouder van Oikocredit België, terwijl 19 aandeelhouders uittraden (vaak door overlijden). De aangroei van vennoten kwam proportioneel ongeveer evenredig uit beide landsgedeelten, maar de organisatie blijft toch nog altijd sterker in het Vlaamse landsgedeelte, waar ongeveer 4/5 van de aandeelhouders vandaan komt.

Wie interesse heeft in de mogelijkheden om te investeren in Oikocredit België kan steeds terecht op onze website, of kan contact opnemen met Johan Elsen, per mail : jelsen@oikocredit.org of per telefoon op nr. 0473 83 71 45.

 

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht