Nieuwe aandeelhoudersrekening

Nieuwe aandeelhoudersrekening

Met Oikocredit voeren wij alle aspecten van duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel : sociale zorg, milieu en economische duurzaamheid. Deze zorg voor duurzaamheid willen we op alle vlakken zo consequent mogelijk doorvoeren.

Daarom hebben we recentelijk beslist om de aandeelhoudersrekening van Oikocredit België bij een andere bank onder te brengen, bij de bank die momenteel het best scoort inzake duurzame ontwikkeling en ethische beleidsvoering : Triodos bank. Vanaf heden kunt u uw (bijkomende) beleggingen in Oikocredit-Belgie overschrijven op deze nieuwe rekening : BE76 5230 8075 4595 (BIC TRIOBEBB).

In datzelfde kader van duurzaamheid, investeert Oikocredit sinds kort ook in hernieuwbare energieprojecten in ontwikkelingslanden. Mede dank zij uw belegging in Oikocredit, konden al vele honderdduizenden gezinnen in het zuiden met behulp van microkredieten een betere toekomst in eigen regio uitbouwen. Maar dat betekent ook dat daar de behoefte aan duurzame en stabiele energie toeneemt. Dat is voor Oikocredit de fundamentele reden om ook in hernieuwbare energie te investeren, speciaal voor ontwikkelingslanden.

Wereldwijd toegang voor iedereen tot groene energie én tot financiële diensten, vormen trouwens twee van de net gelanceerde ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. We zijn verheugd dat we meer dan ooit bij deze internationale ontwikkelingsagenda kunnen aansluiten.

Tegen volgend jaar al willen we met Oikocredit wereldwijd 50 miljoen euro investeren in hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden. De komende maanden zullen we u verder op de hoogte houden over de nieuwe projecten en ontwikkelingen bij Oikocredit.  

U kan nu al uw extra steuntje bijdragen tot het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen, door een bijkomende duurzame investering te storten op onze nieuwe ‘duurzame’ rekening. 

Wist u dat er ook aandeelhouders zijn die maandelijks een kleine som ‘sparen’ bij Oikocredit via een bestendige opdracht? Door maandelijks 10, 50 of 100 euro te beleggen, legt u zelf een extra spaarpotje aan, én geeft u elke maand opnieuw aan meer armen in het zuiden de mogelijkheid in eigen regio een betere toekomst uit te bouwen.

In 't kort :

  • De nieuwe aandeelhoudersrekening van Oikocredit Belgie is BE76 5230 8075 4595 (BIC TRIOBEBB).
  • U kan kansarmen in het zuiden én ons milieu wereldwijd helpen door een bijkomende belegging te storten op dit nieuwe rekeningnummer.

 

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht