Een bezoek aan India om begunstigden van Oikocredit te ontmoeten

Een bezoek aan India om begunstigden van Oikocredit te ontmoeten

SPAN-IN-022.jpg

Van 2 tot 9 december 2023 gingen vertegenwoordigers van de ondersteunende verenigingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland, evenals medewerkers van het hoofdkantoor van Oikocredit, op bezoek bij begunstigden in India. Ze werden verwelkomd en begeleid door leden van Maanaveeya Development & Finance Private Limited - de dochteronderneming van Oikocredit in India. Ze konden ideeën uitwisselen en de vele rijke en inspirerende facetten van India ontdekken. Valérie, vrijwilliger bij een van de ondersteunende verenigingen in Frankrijk, vertelt ons over de mooie en waardevolle uitwisselingen die ze had tijdens de reis.

Terreinbezoek India

Tijdens ons bezoek hebben we "kleine ondernemers" ontmoet die een lening hebben gekregen van een Oikocredit-partner. Dit heeft hen in staat gesteld hun bedrijf op te starten en te ontwikkelen en een stabiel inkomen te genereren.

De ontmoeting was rijk aan uitwisselingen. We werden eerst verwelkomd door een groep van 4 vrouwen uit Pune. Zij vertelden ons over hun projecten:

  • het opstarten van een naaiatelier voor vrouwen
  • het ontwikkelen van een kookservice en het leveren van Tiffin boxes (warme lunch geleverd in metalen dozen)
  • bijdragen aan de ontwikkeling van een garage voor de reparatie van voertuigen
  • het ontwikkelen van een bedrijf voor toeristisch familievervoer door te investeren in een nieuwe minibus.

De gezamenlijke lening, die ze alle vier in gelijke delen hebben afgesloten, heeft elk van hen in staat gesteld om elke activiteit in een ander tempo te ontwikkelen. Het belangrijkste aan deze groep vrouwelijke ondernemers is in de eerste plaats hun vriendschapsband en hun gevoel van wederzijdse steun.

SVA-IN-067

Vervolgens brachten we een bezoek aan andere vrouwelijke ondernemers in de buitenwijken van Pune (Maharashtra, India).

Een groep van 5 vrouwen, 4 naaisters en een schoonheidsspecialiste, allemaal vriendinnen en opnieuw in gelijke delen begunstigden van een gezamenlijke lening, heeft zich verenigd om een bedrijf op te richten voor het ontwerpen en maken van Kurtis en Kurtas voor vrouwen (traditionele lange of halflange hemden, min of meer versierd volgens de gebruiken) en een aangrenzend schoonheidssalon.

Elk van de naaisters was in staat om te investeren in een naaimachine, om verbeteringen aan te brengen aan het atelier en om het elektronische betalingssysteem UPI (Unified Payment Interface, waarmee onmiddellijke overschrijvingen kunnen worden uitgevoerd via een applicatie op de mobiele telefoon van de klant) te installeren.

De schoonheidsspecialiste had al een eerste lening van 6 maanden afgesloten, die ze inmiddels heeft terugbetaald, en daarna heeft ze een tweede lening afgesloten (samen met haar buren en vrienden), waardoor ze haar pand opnieuw kon schilderen en haar dienstenaanbod kon uitbreiden, met name Mehndis (artistieke henna-tekeningen op handen en onderarmen voor evenementen zoals bruiloften). Tot op heden heeft ze geen stromend water om haar welzijnsbehandelingen uit te voeren. Ze haalt 's ochtends water uit een reservoir. Sinds ze haar zaak heeft opgestart, is haar klantenkring - bestaande uit mensen uit haar buurt en daarbuiten - gestaag gegroeid.

Un impact indéniable…l’accès au microcrédit (1)

Laten we hopen voor 2024 dat een nog groter bewustzijn meer betekenis zal geven aan onze acties en onze impact op de meest kansarme gemeenschappen zal vergroten.

Volg ons op de voet voor meer nieuws over deze inspirerende reis!

Artikel geschreven door Valérie Utz-Kumar

« terug