Dankzij microkredieten kan ik zelfstandig werken

Dankzij microkredieten kan ik zelfstandig werken

FUND-PY-68.jpg

FUND-PY-68

Carmen Pintos (52) woont in Paraguay en is 3 jaar geleden begonnen met de verkoop van tuin- en wanddecoraties. Ze werkte eerst als vertegenwoordiger in schoonheidsproducten voor een groot merk, maar ze is daarmee gestopt omdat het bedrijf veel leveringsfouten maakte en Carmen te vaak werd geconfronteerd met boze klanten.

FUND-PY-66Carmen begon haar nieuwe zaak aanvankelijk met haar spaargeld, 500.000 PYG (ongeveer 60 EUR). Vorig jaar wilde ze haar voorraad uitbreiden om meer te kunnen verkopen en daarom sloot ze haar eerste individuele lening van 1 miljoen PYG (ongeveer 120 EUR) af bij Fundación Paraguaya. Nu heeft ze een lening van 1,5 miljoen pesos en koopt ze haar voorraad in het stadje Areguá. Haar zaak ligt aan een drukke straat, wat goed is voor de verkoop; ze maakt ook reclame voor haar nieuwe producten op WhatsApp.

In de toekomst wil ze graag andere producten verkopen, zoals kleding uit Ciudad del Este. Hiervoor gaat ze graag een lening aan met Fundación Paraguaya. Ze wil ook graag een lening om verbeteringen aan haar huis aan te brengen en een parkeerplaats te creëren voor de Uber-taxi van haar zoon.

"Dankzij de lening boek ik vooruitgang en kan ik zelfstandig werken. Ik ben niet graag afhankelijk van anderen...", vertelt ze.

« terug