Siti en Hasan gebruiken microkredieten voor de uitbreiding van hun bedrijf, een groter huis en om schoolgeld te betalen

Siti en Hasan gebruiken microkredieten voor de uitbreiding van hun bedrijf, een groter huis en om schoolgeld te betalen

MBK-ID-62.jpg

MBK-ID-62

Siti Manajiah (41) is getrouwd met Hasan Nutin en heeft drie kinderen. In 2008 kreeg ze haar eerste lening van Oikocreditpartner MBK van IDR 800.000 (ongeveer € 48) om stoffen aan te schaffen om te verkopen. Siti vertelt: "We zeiden tegen onszelf: 'Waarom maken we onze eigen kleding niet?

Dus hebben we in 2010 een bedrijf opgezet dankzij een MBK-lening van IDR 1,3 miljoen (ongeveer € 79). Hasan is verantwoordelijk voor het snijden van de stof en de marketing, terwijl Siti de kleding naait. Siti's broer heeft zich ook bij het bedrijf aangesloten en zijn neef Ahi helpt hem ook. Ze hebben nu drie naaimachines.

Ze zijn gespecialiseerd in het maken van broeken en met behulp van een motor verkopen ze de kleding van deur tot deur en in winkels. De derde lening van IDR 2 miljoen (ongeveer €121) hebben ze gebruikt om hun bedrijf uit te breiden en een groter huis te bouwen. De leningen hielpen hen ook om schoolgeld te betalen.

MBK (Mitra Bisnis Keluarga) is sinds 2008 een partner van Oikocredit, en is een van de grootste microfinancieringsinstellingen (MFI's) in Indonesië. MBK was ook een van de eerste MFI's in Indonesië die Grameens groepsleenmethodologie is gaan gebruiken. MBK verstrekt groepsleningen aan economisch actieve vrouwen met lage inkomens op het platteland en in steden op Java. De methodiek die MBK gebruikt sluit goed aan bij de lokale cultuur van de doelgroepen en leidt tot positieve veranderingen in de levensstandaard van de groepsleden.
MBK neemt deel aan de Smart Campaign om klanten beter te beschermen tegen overmatige schuldenlasten. Alle leningaanvragers worden grondig gescreend. Indien leningaanvragers daadwerkelijk in aanmerking komen voor een lening onvangen zij overzichtelijke informatie over onder andere de te betalen rente en de productvoorwaarden.

« terug