Hulpleningen in het kader van Covid-19 voor duurzame landbouwontwikkeling in India

Hulpleningen in het kader van Covid-19 voor duurzame landbouwontwikkeling in India

OPP-GH-18124 september 2021

De Amerikaanse International Development Finance Corporation (DFC) en het United States Agency for International Development (USAID) sponsoren samen met Maanaveeya, Oikocredits dochteronderneming in India, en andere kredietverstrekkers een lening van $55 miljoen om de door Covid-19 getroffen Indiase landbouwsector te ondersteunen.

Het 'India Covid Response Program for Agriculture Transition' is een achtjarig programma dat meer dan 200.000 kleine boeren in India zal bereiken.

Het programma zal de economische gevolgen van Covid-19 helpen opvangen door leningen te verstrekken aan organisaties van boerenproducenten, agtech-bedrijven en bedrijven die zich bezighouden met schone energieoplossingen voor de landbouwsector. Het zal ook schone technologieën introduceren en ondersteunen voor kleine boeren, en dan vooral vrouwen. Daarmee verbetert de toegang tot de afzetmarkt, stijgt het inkomen en wordt tegelijkertijd een positief effect op het milieu bereikt.

"Om de effecten van Covid-19 op de landbouwsector tegen te gaan, zal dit project op het juiste moment als katalysator fungeren om kleine boeren weerbaarder te maken tegen klimaatverandering en tegelijkertijd een directe impact hebben op de gemeenschappen die wij bedienen", aldus Gouri Sankar, Managing Director bij Maanaveeya, de dochteronderneming van Oikocredit in India.

Lees meer over de rol van Maanaveeya in het persbericht (in het Engels) >>

« Terug