Lees het Impact Rapport 2021

Lees het Impact Rapport 2021

Oikocredit Impact Report 2021 ENG cover09 september 2021

Oikocredit heeft zojuist haar Impact Report 2021 gepubliceerd. In dit rapport lees je alles over de sociale impact die Oikocredit heeft gemaakt in het afgelopen jaar 2020, met onze investeringen in microkrediet, landbouw en duurzame energie. Het rapport vertelt hoe we die impact meten, hoe die eruitziet in onze focussectoren en -regio's, onze steun voor capaciteitsopbouw en nog veel meer.

Oikocredits doel is het verbeteren van het leven van mensen en gemeenschappen met een laag inkomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. In het impactrapport lees je hoe we onze partners monitoren en ondersteunen om deze doelen te bereiken.

In ons impactrapport 2021 beschrijven we hoe Oikocredit haar sociale impact maximaliseert door te investeren in onze sectoren financiële inclusie (zoals microfinanciering en KMO-financiering), duurzame landbouw en hernieuwbare energie. Je leest er ook waarom onze lokale aanwezigheid essentieel is voor het selecteren van de juiste partners om mee samen te werken en voor het bieden van ondersteuning bij capaciteitsopbouw. Capaciteitsopbouw is een ander belangrijk onderdeel van ons werk, waarover je meer te weten komt.

Wat komt er verder nog aan bod?

Belangrijke cijfers:

belangrijke cijfers impact

En wist je dat Oikocredit actief bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties? In het verslag wordt aan de hand van meer dan 50 indicatoren uitgelegd hoe wij bijdragen aan deze doelstellingen.

Je vindt er ook inspirerende verhalen uit elk van onze focussectoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Verhalen zoals dat van Gladys Arcos, die op de voorpagina te zien is. Met de financiële steun van Oikocredit-partner Cooprogreso kan Gladys de kost verdienen, haar gezin onderhouden, in de medische behoeften van haar man voorzien en haar kinderen naar school sturen. "De steun die ik van Cooprogreso krijg is enorm", zegt Gladys. "Ze zijn er wanneer ik ze nodig heb."

COOP-EC-032

Download hier het Impact Rapport 2021

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 20215,4 MBapplication/pdfdownload

« Terug