Oikocredit financiert 10 miljoen US dollar voor Mexicaanse fintech YoFio

Oikocredit financiert 10 miljoen US dollar voor Mexicaanse fintech YoFio

YoFio logo29 februari 2024

Een nieuwe investering in het digitale financiële dienstenplatform van YoFio ondersteunt de groei van inclusieve financiering in Mexico.

Oikocredit kondigt met trots haar nieuwste investering aan in YoFio, een snelgroeiend fintech-platform voor Mexicaanse micro-ondernemingen. Oikocredit leidde een startkapitaal- en schuldinvesteringsronde van US$10 miljoen, waarbij 500 Global, Innogen Capital, G2 FinTech, Cauris Finance en andere investeerders betrokken waren.

De investering van Oikocredit en haar partners zal YoFio ondersteunen bij zijn werk om financiële inclusie in Mexico te bevorderen. Bijna 60% van de particuliere ondernemingen in Mexico zijn micro-ondernemingen. Ondanks hun belang voor economische groei en het creëren van werkgelegenheid, zijn deze kleine bedrijven "onzichtbaar" voor de meeste financiële instellingen en worden ze geconfronteerd met barrières wanneer ze toegang proberen te krijgen tot krediet. YoFio is opgericht om innovatieve, op technologie gebaseerde financieringsbronnen te ontsluiten voor dit onderbediende segment.

YoFio's eigen technologie en uitgebreide netwerk van partners maken het gemakkelijker, sneller, concurrerender en flexibeler dan traditionele bankoplossingen. Tot nu toe heeft YoFio voor $8 miljoen aan digitale leningen verstrekt aan meer dan 3.500 handelaars- en micro-ondernemersklanten. YoFio is van plan om 2024 af te sluiten met een totale portefeuille van $5 miljoen.

« Terug