Oikocredit Live: Meer sociale gelijkheid door financiële inclusie

Oikocredit Live: Meer sociale gelijkheid door financiële inclusie

Oikocredit live NL.png19 februari 2024

Een online evenement op 14 maart 2024, 18u - 19u15

Doe mee aan een verhelderend evenement over financiële inclusie als middel voor meer sociale gelijkheid. In deze online sessie verkennen we een holistische benadering van financiële inclusie, waarbij we aandacht besteden aan genderkwesties, het belang van capaciteitsopbouw en het opmerkelijke werk van onze partner, Mujeres en Desarrollo Dominicana (Mude), in de Dominicaanse Republiek.

Schrijf je hier in >

Oikocredit live NL

Agenda:

Genderdynamiek in financiële inclusie doorgronden

Tijdens het webinar zal Barbara Magnoni, voorzitter van EA Consultants en professor aan de School of International and Public Affairs van Columbia University, de wereldwijde genderproblematiek bespreken en daarbij de cruciale rol van financiële inclusie benadrukken. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de internationale financiële wereld en benadrukt de gezamenlijke inspanningen op het gebied van inclusieve financiering voor vrouwen in Spaanstalige landen. Barbara's expertise, gebaseerd op klantgerichte ontwikkeling, omvat het ontwerpen van inclusieve verzekeringsproducten. De aanwezigen kunnen van deze doorgewinterde expert waardevolle inzichten verwachten op het gebied van genderdynamiek en financiële inclusie.

Capaciteitsopbouw: Een sleutel tot blijvende impact

Barbara Rademaker, Capacity Building Manager bij Oikocredit, presenteert de toewijding van onze organisatie aan capaciteitsopbouw - waarbij organisaties worden toegerust met essentiële vaardigheden en middelen voor duurzame zelfontwikkeling - en het belang daarvan in combinatie met financiële dienstverlening. Duik in onze portefeuille in Latijns-Amerika en de beweegredenen achter ons geloof in de transformerende kracht van capaciteitsopbouw.

Mude in de kijker: Empowerment van vrouwen in de Dominicaanse Republiek

Lilliana Rodriguez gaat in op de impactvolle ontwikkeling van de langetermijnpartner van Oikocredit, Mujeres en Desarrollo Dominicana, Inc. (Mude), waarvan Lilliana lid is. Mude is in 1975 opgericht door vrouwelijke ondernemers en richt zich met haar microfinancieringsprogramma op alleenstaande moeders in plattelandsgebieden. Lilliana bespreekt de verschillende programma's van de organisatie en benadrukt Mude's inzet voor duurzame ontwikkeling en empowerment van vrouwen.

IMG_8587

Details van het evenement:

Datum en tijd: donderdag 14 maart 2024, 18u - 19u15
Platform: Online via Zoom
Het online evenement wordt gehouden in het Engels. Er is simultaanvertaling in het Frans.

Mis deze kans niet om in contact te komen met experts uit de sector, te leren over impactvolle projecten en deel te nemen aan een gesprek over hoe financiële inclusie, in combinatie met strategische initiatieven, een katalysator kan zijn voor sociale verandering. Schrijf je nu in en wees deel van onze gezamenlijke tocht naar een meer inclusieve en rechtvaardige wereld. We kunnen niet wachten om je online te zien! 🌍💙

Schrijf je hier in >

« Terug