5 miljoen US dollar om bestaansmiddelen en voedselzekerheid in Kenia te verbeteren

5 miljoen US dollar om bestaansmiddelen en voedselzekerheid in Kenia te verbeteren

_H8A2804.jpg19 februari 2024

Met de nieuwe lening van Oikocredit kan Juhudi Kilimo betaalbare en toegankelijke financiering bieden aan klanten op het platteland en in de peri-urbane gebieden.

Oikocredit heeft meer geld beschikbaar gesteld aan kleine boeren en micro-ondernemers in Kenia via een lening van US$ 5 miljoen (KES 750 miljoen) aan microfinancieringsinstelling Juhudi Kilimo.

De overeenkomst ondersteunt de belangrijkste doelstellingen om de bestaansmiddelen te verbeteren en bij te dragen aan de voedselzekerheid in het Afrikaanse land," aldus Benard Kivava, CEO van Juhudi Kilimo.

Juhudi Kilimo, opgericht in 2004, is een sociale onderneming met winstoogmerk. Juhudi Kilimo richt zich op de financiering van specifieke landbouwproducten die boeren een rechtstreeks en duurzaam inkomen opleveren.

Michael Kariah, Oikocredits Investment Manager voor Oostelijk en Zuidelijk Afrika: "We zijn verheugd om met Juhudi Kilimo samen te werken als een van onze nieuwe langetermijnpartners. Onze missies zijn gericht op het ondersteunen van lokale gemeenschappen, het creëren van werkgelegenheid en het verbeteren van de voedselzekerheid en andere sociale kwesties op het continent.

Landbouw speelt een sleutelrol in de plattelandseconomie van Kenia. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is de sector goed voor 33% van het bruto binnenlands product (bbp) van het land en draagt hij indirect bij aan 27% van het bbp via verbindingen met andere sectoren.

De sector biedt werk aan meer dan 40% van de totale bevolking en aan meer dan 70% van de plattelandsbevolking van Kenia.

« Terug