Oikocredit investeert €7,5 miljoen in Vista Bank Burkina ter ondersteuning van kmo's en onderwijsfinanciering in Afrika

Oikocredit investeert €7,5 miljoen in Vista Bank Burkina ter ondersteuning van kmo's en onderwijsfinanciering in Afrika

Vista Bank.png

Oikocredit heeft een lening van €7,5 miljoen verstrekt aan Vista Bank Burkina ter ondersteuning van de groei van de portefeuille van de bank, waardoor de toegang tot financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen ('kmo's') en onderwijsbehoeften in Burkina Faso wordt uitgebreid.

De bank zet haar ambitieuze plannen voort om haar steun aan kmo's, die de meerderheid van haar zakelijke klanten uitmaken, uit te breiden. De transactie versterkt het bereik van Vista Bank Burkina tot kmo's in belangrijke sectoren zoals transport, landbouw en handel.

Met de lening van Oikocredit kan Vista Bank Burkina ook de toegang tot onderwijsfinanciering voor scholen en gezinnen verbeteren.

Vista Bank Burkina is de dochteronderneming van de Vista Group in Burkina Faso, die actief is in vier Afrikaanse landen. De andere drie zijn Guinee, Gambia en Sierra Leone.

"De financieringslijn die Oikocredit aan Vista Bank Burkina heeft toegekend, sluit naadloos aan bij de strategische visie van de Vista Group op financiële inclusie. Het is de ambitie van onze groep om een belangrijke speler in de banksector te worden door het ondersteunen en ontwikkelen van kmo's bij de uitvoering van projecten met een grote sociale en milieu-impact. De financiering van Oikocredit zal de capaciteit van Vista Bank Burkina versterken om de ontwikkeling van kmo's te ondersteunen door hen toegang te geven tot financiering op maat van hun behoeften. Deze eerste stap markeert het begin van een langdurig partnerschap tussen de Vista Group en Oikocredit," aldus Mohamed BA, Managing Director van Vista Bank Burkina."

Celia Toure, hoofd Investeringen bij Oikocredit: "Deze belangrijke financiële bijdrage ondersteunt de missie van Vista Bank Burkina Faso om de financiële inclusie via kmo's, lokale ondernemers en kleine bedrijven uit te breiden en zo de economische groei te stimuleren en duurzame ontwikkeling in de regio te ondersteunen. We zijn erg blij met onze samenwerking met Vista Bank Burkina, die zal bijdragen aan het creëren en behouden van 200 jobs per jaar in het land. Deze betaling toont onze inzet voor financiële stabiliteit en economische empowerment voor de bevolking van Burkina Faso.

Gedreven door de waarden van de Vista Group streeft Vista Bank Burkina ernaar een van de toonaangevende banken in Burkina Faso te blijven. Dankzij de diversiteit van haar producten en diensten is zij een belangrijke speler in de economische groei van het land. De bank werkt aan de implementatie van innovatieve strategieën en instrumenten die voldoen aan nationale en internationale normen om de tevredenheid van haar klanten en partners te garanderen.

Vista Bank Burkina heeft een banknetwerk van 15 kantoren en 28 geldautomaten die bijna 40.000 particuliere, professionele en zakelijke klanten bedienen in het hele land en in de belangrijkste economische centra.

Over Oikocredit

Oikocredit, een sociale investeerder en wereldwijde coöperatie, heeft bijna vijf decennia ervaring in het financieren van organisaties die actief zijn op het gebied van financiële inclusie, landbouw en duurzame energie.

Oikocredits leningen, kapitaalinvesteringen en capaciteitsopbouw zijn erop gericht om mensen met een laag inkomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in staat te stellen hun levensstandaard duurzaam te verbeteren.

Oikocredit financiert meer dan 500 partners, met een totaal vermogen van € 981,1 miljoen (per 30 juni 2023). Ga voor meer informatie naar www.oikocredit.be

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief > 2023

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari