Een aandeel als cadeau

Een aandeel als cadeau

Oikocredit uitgelegd10 november 2020

Op zoek naar een duurzaam Sinterklaas- of kerstcadeau?
Je kan aan je kleinkinderen of petekinderen een aandeel van Oikocredit schenken (50 euro).

Steeds meer mensen starten een aandeelhoudersrekening op naam van een kind of tiener. Ze geven dan een of meerdere aandelen cadeau bij de gelegenheid van een eerste communie, vormsel, verjaardag, Sinterklaas of kerst. Dat kan al vanaf 50 euro. 

Zo kan je voor hen een spaarpotje aanleggen dat niet alleen bijdraagt aan de toekomst van je klein- of petekind, maar ook aan de toekomst van de wereld waarin hij of zij zal leven.
Om hen uit te leggen wat er met het cadeau gebeurt, kan je hen onze infobrochures voor kinderen en tieners bezorgen. Je kan de brochures downloaden via de link of door op de afbeelding te klikken. 

Oikocredit uitgelegdOikocredit in een notendop

Hoe start je een aandeelhoudersrekening voor een tiener of kind?

Je schrijft hen eenvoudig in via MijnOikocredit en je stort het gewenste bedrag op ons rekeningnummer, met vermelding van hun naam in vrije mededeling. Dat kan vanaf 50 euro.
Bij het aanmaken van de account geef je het wettelijke adres van het kind op, maar je kan ervoor kiezen om je eigen e-mailgegevens of dat van hun ouders in te vullen voor het ontvangen van de uittreksels. Op vraag bezorgen we je ook een persoonlijk uittreksel ‘op kindermaat’. Stuur hiervoor een mailtje naar be@oikocredit.be. Bezorg je klein- of petekind zeker ook onze brochures voor kinderen en tieners, met meer info over wat Oikocredit doet in ontwikkelingslanden. 

Hoe kan ik bijstorten?

Je kan eenvoudig het gewenst bijkomend bedrag overschrijven op rekening BE76 5230 8075 4595 (Triodos) van Oikocredit België. In de vrije mededeling schrijf je de naam van het kind en 'bijkomende belegging'. Het startbedrag is 50 euro (1 aandeel). Bijkomende stortingen kunnen voor om het even welk bedrag. 

geschenkpetekind.png

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit in een notendop.pdf7,2 MBapplication/pdfdownload
Oikocredit uitgelegd!.pdf10,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug